FOTO, UPDATE: Percheziții în Alba la persoane bănuite de evaziune fiscală într-un dosar cu prejudiciu de peste un milion de lei. O femeie, adusă la audieri

În această dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează 23 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste un milion de lei, prin evaziune fiscală. Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii imobiliare.

UPDATE: O femeie, unul dintre administratorii de firme cercetați, a fost adusă la audieri. 

ELIT

O parte din administratorii de firme, care activează în domeniul construcțiilor de imobiliare, sunt suspectați că au cumpărat facturi fictive pentru a construi, între altele, o pensiune în localitatea Gârda de Sus, care a fost ridicată pe fonduri europene.

La data de 9 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 23 de percheziţii în judeţele Alba (11), Bihor (2), Sibiu(5) şi în municipiul Bucureşti (5).

Activitățile se desfășoară la locuințele a 12 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2013, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii imobiliare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.058.558 lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419