Rămâi conectat

Sport

FOTO: Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, locul 9 la Jocurile Europene Universitare, baschet 3×3 | Ghinion, un singur eşec şi anomalii organizatorice – pentru vicecampioana europeană din 2015

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

baschet 3x3 Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia 10Vicecampioană europeană în 2015 la baschet feminin 3×3, echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a încheiat pe poziţia a 9-a la Jocurile Europene Universitare de la Rijeka, deşi a înregistrat un singur eşec şi a câştigat alte 5 partide!

Cu acelaşi parcurs, Universitatea din Lituania, învinsa din grupe va disputa finala mare şi are şanse sporite să devină campioană europeană. Practic adversarele din grupă ale baschetbalistelor noastre, Universităţile din Lituania şi Ljubjana vor juca în această seară pentru medaliile de aur!

Citeşte şi: FOTO: Echipa feminină de baschet a Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, medalie de argint la Jocurile Europene Universitare din Croaţia

După o tragere la sorţi evident dezavantajoasă şi ciudată, Universitatea „1 Decembrie 1918” nu a reuşit să reediteze performanţa de anul trecut, din Serbia.

Dezavantajată şi din pricina absenţei Martei Fodor (accidentată), echipa de baschet feminin 3×3 încheie competiţia europeană pe poziţia a 9-a, deşi a pierdut un unic meci din cele 6 disputate, fiind eliminată din cursa spre medalii la numărul de coşuri marcate!

„Una caldă, alta rece” pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” în 2016 la universitarele europene, în condiţiile în care la baschetul clasic s-a cucerit medalia de argint, o surpriză deosebită, iar la baschet 3×3 nu s-a reuşit reeditarea rezultatului de anul trecut, când s-au arvunit medaliile de argint, la debut.

Sunt foarte dezamăgit pentru ce s-a întâmplat. Vorbim de mulţi factori, dar în primul rând de ghinion, plecând de la tragerea la sorţi, când am avut neşansa de a fi repartizaţi în «grupa morţii», noi din postura de vicecampioană europeană, alături de campioana de anul trecut Universitatea din Ljublijana. O anomalie a organizatorilor, din pricina căreia am avut de suferit. Luam în mod cert o medalie dacă depăşeam faza grupelor, aveam un culoar favorabil, cum la fel se întâmpla dacă eram repartizaţi în oricare altă grupă. Este elocvent faptul că oponentele noastre din grupă joacă pentru titlul european”, a declarat lect. univ. dr. Sorin Şimon (Universitatea „1 Decembrie 1918”)

*Doar pentru locurile 9-16!

Repartizată în Grupa C, echipa din Cetatea Marii Uniri a învins în primul meci, scor 9-8 Universitatea de Sport din Lituania, dar a pierdut al doilea joc, 10-15 cu Universitatea Ljubljana (Slovenia). Cum în celălaltă confruntare, reprezentanta Lituaniei a învins Ljubljana cu 14-11, s-a alcătuit un clasament în trei (fiecare formaţie a avut câte un succes şi un eşec), iar albaiuliencele s-au clasat pe ultima poziţie, din pricina numărului inferior de coşuri marcate şi au fost obligate să joace pentru locurile 9-16. În acest turneu, Universitatea „1 Decembrie 1918” a repurtat 4 victorii: 15-13 cu Industria University Tyumen (Rusia) şi Universitatea Debrecen (Ungaria), 16-13 cu Nova University Lisabona (Portugalia), 18-12 cu Middle East Tehnical University (Turcia). Efectivul a fost condus de Costel Oltean – oficial al Federației Sportului Școlar și Universitar (FSȘU) şi conf. univ. dr. Constantin Grigore – antrenor secund (reprezentant al Universităţii “1 Decembrie 1918”).

Reprezentanta României se poate spune că a fost ghinionista turneului feminin, în condiţiile în care a fost repartizată în „grupa morţii” din postura de vicecampioană, alături de campioana de anul trecut, Universitatea din Ljublijana, o deficienţă organizatorică şi s-a ratat calificarea în fazele eliminatorii la numărul de coşuri marcate!

*Ghinion la tragerea la sorţi a grupelor şi accidentarea Martei Fodor

Pe lângă prezenţa în competiţia de baschet clasic, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia a reprezentat România şi la baschet 3×3, tot în Croaţia, dar la Rijeka, până pe 26 iulie. Aici efectivul a fost compus din Dora Ardelean, Bianca Voica, Alina Chivu şi Elisabeth Pavel, ultima înlocuind-o pe Marta Fodor, indisponibilă din pricina unei accidentări suferite în competiţia de la Zagreb. Baschetbalistele de la UAB au câştigat în România titlurile de campioane naționale universitare în acest an şi au încercat să apere la baschet 3×3 medalia de argint cucerită în 2015 la Kragujevac, în Serbia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea