Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Unirea Alba Iulia – Luceafărul Oradea 0-3 (0-1) *Revolta veteranilor în „Cetate”! *Aruncaţi prosopul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia se prăbuşeşte, pierzând astăzi lamentabil, pentru prima dată în actuala stagiune pe „Cetate”, cu Luceafărul Oradea, scor dezolant, 0-3 (0-1), goluri  înscrise de S. Ianc (45) şi C. Roşu (64, 80). Haosul s-a instaurat definitiv în tabăra albaiuliană, înaintea jocului antrenorul Stelian Gherman a vrut să plece (abia fiind întors din drum de Dăscălescu), iar majoritatea „veteranilor” nu au intrat în teren (existând perspectiva excluderilor din lot).

Alba a adunat numai un punct în ultimele 4 jocuri, este la a doua înfrângere consecutivă şi se îndreaptă spre naufragiu implacabil, având soarta pecetluită.

*Au lipsit 6 „piese grele”, din „motive medicale”!

Problemele financiare ale „alb-negrilor” a dus la absenţa a numeroase piese de bază din distribuţia amfitrionilor, nemulţumiţi evident de amânarea achitării ratelor contractuale (uniriştii au primit doar câte 1000 de lei). Invocând motive medicale, „titularii” obişnuiţi Bumbac, Bucurică, M. Petrescu, M. Oprea, S. Mureşan nu au intrat în teren, absenţelor acestora adăugându-se suspendările lui Potopea şi Schuller. Episodul din ciclul „voi ne păcăliţi că ne plătiţi, noi vă fentem că jucăm”, a rulat pe arena albaiuliană, una tristă (vreo 200 de spectatori). Unirea este umilită, în postura de victimă a abandonului general. RUŞINE!!!!

Gherman a fost obligat să improvizeze un prim unsprezece în care s-au mai regăsit doar 6 dintre cei care au prins primul unsprezece la Drăgăşani. În formula de start, cu o medie de vârstă de 21 ani şi două luni a uniriştilor s-au aflat în premieră în actuala stagiune Rondak, S. Ianc (debut în acest sezon) şi I. Stan (revenit obligat după o accidentare de durată). Mai mult pe banca tehnică, cu excepţia lui Pascal au fost numai fotbalişti sub 20 de ani, majoritatea de la juniori, gen Costantea, Bretoiu sau N. Rus.

*Tiut a apărat iar un penalty!

Copiii lui Gherman, antrenor care pentru a amenda situaţia clubului nu s-a ridicat deloc de pe bancă, au încercat să reziste şi au evoluat curajos. În prima repriză Alba a avut o bară (Cl. Oara – min. 21), în replică Bundea a şters „laterala” cu o „liberă” (min. 41). Portarul Tiut a recidivat iar fericit, parând o lovitură de pedeapsă. După E. Dică (CS Mioveni) a fost rândul lui S. Ianc (min. 43) să rateze un penalty (şut în stânga respins de Tiut). Bihoreanul s-a revanşat însă peste două minute când a înscris cu un şut pe jos, de la 12 metri, în colţul lung.

Scorul a fost majorat în minutul 64, când C. Roşu a finalizat simplu, în poarta goală o pasă primită de la S. Ianc, ambii orădenii fiind singuri cu portarul Tiut. În minutul 80, s-a scris istoria scorului de neprezentare şi a eşecului răvăşitor, când C. Roşu s-a distrat cu o defensivă inertă şi a marcat dezinvolt.

Au evoluat echipele: *Unirea: Tiut – Olar, I. Stan, Rondak, A. Ianc – Fulea (65, Coţolan), M. Găldean, Negruţ (85, Al. Man), Istrate – Cl. Oara/ cpt (90, Bretoiu), Mândruşcă; rezerve Pascal  – R. Moga, Costantea, N. Rus. Antrenor Stelian Gherman;

*Luceafărul: B. Miron – Mintaş, Pocian (84, Ov. Ghilea), A. Achim, Gh. Popescu – S. Ianc, D. Muntean, Bundea/ cpt (75, Svarczkopf), Leţan – C. Roşu (82, Lupuţ), Haş; rezerve S. Ghilea – N. Roşu, Blănaru, G. Bogdan. Antrenor Călin Moldovan.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea