Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș 0-1 (0-1) | O nouă deziluzie pe “Cetate”, Cioară a tranșat derby-ul “de Alba”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a pierdut al doilea joc consecutiv în retur, 0-1 (0-1), pe “Cetate” în derby “de Alba” cu CS Ocna Mureș, gol de 3 puncte marcat de Cioară (36), iar misiunea “alb-negrilor” de a evita retrogradarea pare tot mai dificilă. “Lanterna roșie” suferă, are numai 8 puncte în 17 etape. victoria ocnamureșenilor fiind una firească, după dreularea ostilităților (încă două bare).

Cea mai modestă echipă din serie pe teren propriu, gruparea din Cetatea Marii Uniri este singura din Seria a 9-a ce nu a marcat în aceste două meciuri din 2022 și nici nu a luat punct! Lucrurile devin critice, întrucât contracandidatele Sănătatea Cluj și Avântul Reghin, ce au remizat 3-3, s-au îndepărtat la 7 puncte, distanță mai mare decât la startul sezonului de primăvară!

Dacă sezonul precedent, la Zlatna, în 2 aprilie, albaiulienii au învins cu 2-1 și au trimis „Soda dragă” la barajul de supraviețuire, acum rolurile s-au inversat, iar ocnamureșenii au dat un brânci serioși conjudețenilor spre retrogradare!

Din punctul meu de vedere, rezultatul este unul mincinos, ținând cont de situațiile avute, pe care nu le-am fructificat. Nouă ne lipsește experiența, iar asta s-a văzut împotriva unei echipe rănite în orgoliu, ce a dorit să își vândă scump pielea după înfrângerea cu Sănătatea. Sunt dezamăgit de aceste înfrângeri, iar faptul că nu marcăm reprezintă o problemă ce ne dă de gândit. Nu renunțăm, ne așteaptă finala de la Reghin, unde trebuie să câștigăm, în caz contrar, chiar o să avem o problemă cu evitarea retrogradării„, a spus Marcel Rusu.

Victorie strânsă, cu emoții, deși am avut sansa în mai multe rânduri să ne desprindem la 2-0, se putea întâmpla să fim egalați. Îmi felicit băieții, aveam nevoie de aceste puncte și au arătat că au înțeles acest lucru din determinarea și concentrarea arătate pe tot parcursul jocului. Cred că putem să evoluăm și mai bine. Importat e să fim sănătoși și să ne antrenăm bine, pentru că mai sunt multe meciuri de jucat„, a transmis Paul Ciucă.

*0-1, min. 36: CIOARĂ a profitat de eroarea lui Harangozo, l-a driblat pe Ciorgovean și a liftat balonul în plasă din unghi

În a doua repriză, Indreiu (60), incursiune încheiată cu un șut de la marginea careului, prins de Ed. Mihail.  A doua bară a oaspeților, Haiduc (64), cap în transversală, la cornerul lui Guț. Adnan (78), reluare cu capul alături, la cornerul lui Fetița

CS Ocna Mureș conduce la pauză pe „Cetate”, în mod just, după ce a controlat ostilitățile

Prima ocazie, în minutul 12, șut Indrei, din 15 metri, respins în corner de Ed. Mihail, de la colțul scurt. Ciorgovean scapă balonul (16) însă tot el reușește să respingă șutul lui Ceaca, din întoarcere! Guț (17) centrare periculoasă prin fața porții. O nouă ocazie mare a oaspeților, Cioară (22) șut alături din 10 metri. Vasinc (28) șut de la 25 de metri, puțin pe lângă stâlpul drept. Al. Giurgiu (40) – lovitură liberă din lateral ce a lovit bara dreaptă!

Înaintea jocului, „alb-negrii” au fost vizitați la vestiare de primarul Gabriel Pleșa. În tribune, o asistență destul de redusă, în jur de 400 de spectatori. Uniristul Baksi a petrecut prima repriză pe banca de rezervă, a ieșit la încălzire, în pauză, însă… nu figura în lot!

Ambele combatante au nevoie acută de puncte înaintea luptei pentru evitarea retrogradării, din play-out, unde se vor mai duela în două rânduri. Amfitrionii abordează confruntarea din postura de “lanternă roșie” a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a (numai 8 puncte strânse de albaiulieni ce au un singur succes acasă în 8 prezențe), în vreme ce “Soda dragă” este pe poziția a 6-a (cu 16 puncte), însă nu e chiar liniștită după ultimul insucces, ce a complicat datele problemei (statistic vizitatorii au două eșecuri la rând și o singură victorie în ultimele 8 meciuri, răstimp în care au strâns 5 puncte).

Echipe de start:

Unirea: Ciorgovean – Harangozo (76, Oneț), Scrob/ cpt, Adnan, Banienschi (76, An. Moldovan) – Iepure (67, Sg. Tineiu),  Bârdea, Dehelean, Indrei (89, M. Codrea) – Fetița, Cîrloanță (67, Ispas); rezerve Sîntoma, Lupea, C. Dănilă. Antrenori Marcel Rusu, Mircea Oprea, Robert Sicoe, Petre Clep.

CS Ocna Mureș: Ed. Mihail – Cunțan (81, Pintilie), D. Lupșan, Haiduc, Al. Kiraly – Al. Giurgiu – Guț (81, Coltor), Socaci/ cpt, Vasinc, Cioară – Ceaca (89, Cioargă); rezerve A. Anghel, Ognean, Longodor, Moise. Antrenori Paul Ciucă, Romeo Arinar.

Arbitri: Val. Florescu, G. Bedohazi (ambii Sf. Gheorghe). Z. Biro (Belin) Observatori M. Ciglenean (Cluj-Napoca), T. Marcu (Sibiu)

Avertismente: Cîrloanță (20), Scrob (39), Adnan (45), Fetița (55), An. Moldovan (90+1)/ Al. Kiraly (62), Vasinc (68), Haiduc (85)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea