Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Un nou oraș înfrățit cu municipiul Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

infratire oras aiud01Joi, 5 mai 2016, la Aiud, în prezența a peste 50 de persoane și a unei delegații în orașul maghiar Gyomaendrod, a fost semnat protocolul de colaborare dintre municipalitatea aiudeană și orașul Soltvadkert din Ungaria.

Potrivit inițiatorilor, primarul municipiului Aiud, ing. Mihai Horațiu Josan și Lorinczki Ferenc, prin acest act se dorește dezvoltarea cooperării bilaterale, diversificarea și consolidarea relațiilor de prietenie precum și dezvoltarea de noi dimensiuni a cooperării bilaterale în domeniul administrației locale.

Prin semnarea acestui nou acord de înfrățire s-au stabilit condițiile privitor la schimbul de delegații oficiale, modul în care se vor implica administrațiile pentru dezvoltarea relațiilor economice, de cultură și sport și modalitățile de informare reciprocă.

În acest sens, părțile au stabilit, printre altele, să participe la diversele conferințe economice, seminarii, târguri și expoziții, să elaboreze împreună proiecte economice de colaborare și să faciliteze contactele în vederea stabilirii parteneriatelor între oamenii de afaceriști întreprinderi.

O latură importantă a protocolului semnat astăzi a constituit-o capitolul „cultură-sport”, capitol prin care ambele părți se obligă să faciliteze vizitele reciproce ale colectivelor de creație artistică și ale echipelor sportive, a personalului muzeelor și colecțiilor publice, participarea la festivaluri, concursuri, serbări ale comunităților și întreceri sportive.

Acesta este cel de al optulea oraș care se înfrățește cu municipiul Aiud, celelalte fiind Dingelstadt – Germania, Gyomaendröd – Ungaria , Cusset – Franţa , Cerepoveţ – Rusia, Ponte de Sor – Portugalia, Siklos – Ungaria, Megara- Grecia și este rod al deschideri pe care o are municipalitatea aiudeană în politica sa de dezvoltarea a relațiilor internaționale.

Dorel Lazăr

[nggallery id=2056]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea