Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| „Un copil ca mine”: Copiii din așezămintele sociale și educaționale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei au continuat activitățile dedicate Lunii pentru viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Un copil ca mine”: Copiii din așezămintele sociale și educaționale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei au continuat activitățile dedicate Lunii pentru viață

În a patra săptămână a lunii martie, peste 1000 de copii și tineri din instituțiile de ocrotire socială din cadrul Eparhiei Ortodoxe a Alba Iuliei, dar și cei din Proiectul ”Prin educație spre vocație!”, și-au concentrat atenția asupra lecturii și creației.

Evenimentul din această săptămână, intitulat „Aventurile unui copil ca mine” a avut ca scop apropierea copiilor de universul livresc.

De-a lungul acestor zile, au avut loc mai multe activități, ateliere de lectură și sesiuni de creație prin intermediul cărora sufletele celor mici au fost invitate să se deschidă minunatei lumi a poveștilor. A fost prilejul ideal pentru promovarea literaturii, dar și pentru stimularea apetitului pentru lectură a cititorilor mai mari și mai mici.

Copiii au fost încurajați să creeze împreună o povestioară, la care fiecare participant să își aducă aportul. În cadrul acestor activități, au fost încurajați să își imagineze eroi și fapte extraordinare angrenate în lupta binelui contra răului. Pe lângă acestea, participanții au fost provocați să identifice și să introducă în firul narativ trei lucruri pentru care sunt recunoscători, dar și acele comportamente pe care își propun să le aplice pentru a-și arăta recunoștința față de Dumnezeu, părinți și prieteni.

”Copiilor le place foarte mult să citească povești și noi suntem obișnuiți, ca atunci când descoperim o poveste nouă, să citim fără să cunoaștem titlul cărții. Acesta îl descoperim la final, dar până atunci, fiecare dintre noi își pune întrebarea: «oare care ar fi titlul cărții?». Este un joc de imaginație prin care îi provocăm pe elevi să devină detectivi în misiunea de a afla titlul poveștii. Acest lucru îi menține atenți și facilitează înțelegerea textului citi, respectiv audiat. Activitățile, din săptămâna aceasta, au fost pe placul copiilor.”– a spus Elena Henegar, profesor la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Țelna.

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 16 Centre „Școală după Școală”, în care sunt ocrotiți peste 1000 de copii. Aceste așezăminte funcționează sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea Proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea