Rămâi conectat

Sport

FOTO: „U” Cluj – calificare în finala Cupei României, după victoria cu UTA Arad! Alba, 3 reprezentanți în ultimul act de la Sibiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„U Cluj” – „simbolul unor inimi românești” – s-a calificat, cu emoții, în finala Cupei României, după ce a învins UTA Arad într-un duel ce a avut pe gazon 3 fotbaliști din Alba. Adversară în ultimul act, la Sibiu, va fi Sepsi Sf. Gheorghe, specialista competiției, cu 3 finale în ultimii 4 ani, ce a eliminat campioana CFR Cluj (3-0).

Va fi un meci de gală în 24 mai, pe „Municipalul” din Sibiu, locul de bejenie al „șepcilor roșii” , din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial (1940-1945), după ce Ardealul a fost cedat Ungariei.

Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a impus cu 1-0 (1-0), a trăit actul secund cu sufletul la gură, și va bifa a 6-a finală din istoria „alb-negrilor”, precedenta fiind în 2015 (cu Adrian Falub la timonă, și Ionuț Neag în teren, 0-3 cu FCSB), acum 8 ani.

Cum și UTA Arad, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, a avut alături peste 300 de fani, spectacolul a fost garantat în tribune, cu galeria clujeană la înălțime, având o evidentă superioritate numerică. Și astfel Alba are 3 reprezentanți în ultimul act: abrudeanul Ovidiu Bic (titular contra UTA-ei), albaiulianul Florin Ilie (a bifat ultimele 20 de minute) și Răzvan Trif (originar din Jidvei) – rezerve în semifinale! De partea cealaltă, în efectiv s-a aflat, la debutul lui Mircea Rednic, un alt aiudean, Raul Șteau (a intrat în minutul 80). Arădenii au ratat astfel șansa să se califice, după o așteptare de 57 de ani în finala Cupei

Revenind la semifinala de pe „Cluj Arena”, cu UTA Arad, un duel între două formații de tradiție ale fotbalului românesc, pe un gazon nou, aceasta a avut un actor principal în prima repriză: VAR-ul. Decisiv și la anularea golului marcat de Postolachi (15) și la penalty-ul transformat de D. Nistor (41), centralul Mladinivici luând deciziile după minute bune de verificări, fiind supervizat din camera VAR de Istvan Kovacs. Clujenii s-au ap[rat ]n actul secund, UTA nu a avunt nici noroc, de;i a presat, iar nervii au degenerat după încheirea ]nt’lnirii, cu o eliminare pentru Chipciu.

La final, arădenii s-au considerat prejudiciați, ‘viciere de rezultat” după cum a afirmat „Puriul”. A rămas însă rezultatul, iar „U” poate pune iar „șapca pe cupă”

Foto: Gazeta Sporturilor și Sportarad.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Gloria Bistrița, pe Stadionul „Pielarul” din Sebeș | Studenții, o nouă confruntare cu liderul

Dan HENEGAR

Publicat

în

O nouă rundă în eșalonul terț, etapă în care în play-off, CS Universitar Alba Iulia dă piept, la Sebeș, astăzi, ora 17.00, cu Gloria Bistrița-Năsăud, liderul Seriei 9. CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 31 de puncte) – Gloria Bistrița-Năsăud (locul întâi, 44 de puncte), sâmbătă, ora 17.00, pe Stadionul „Pielarul”, în play-off. Întâlnire de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea