Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

FOTO: Trupa de războinici daci, „Lupii de fier ai Apoulonului” a făcut spectacol la lansarea oficială, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deja cunoscută în rândul albaiulienilor şi a turiştilor care au venit în Oraşul Marii Uniri, trupa de războinici daci s-a lansat astăzi oficial, în Piaţa Cetăţii de la ora 17.30, în cadrul unui program artistic şi de reenctment, la care au asistat peste 100 de persoane.

Şi cum altfel s-au putut prezenta mai bine dacii, decât printr-o luptă cu romanii !?

Prima ieşire în scenă a dacilor s-a realizat printr-o luptă cu romanii, aceştia din urmă fiind ca de obicei mult mai bine înarmaţi şi foarte disciplinaţi. Lupta s-a terminat cu „victime”, dar cele două tabere au vrut „s-o dea la pace”, însă o tânără din trupa dacilor a fost „furată” de un soldat roman. După mai multe rânduri de negocieri taberele s-au împăcat şi, în faţa albaiulienilor, cei 16 voluntari daci au fost prezentaţi într-un cadru oficial de către Dada Mamusa, căpetenia trupei. A fost apoi rândul ca romanii să se prezinte, deşi aceştia au făcut cunoştinţă cu publicul aproape în fiecare vineri din această vară. Spectacolul a continuat cu trageri cu arcul, dacii arătându-şi din nou măiestria. Aşteptăm să-i vedem cât mai des la treabă, după ce Legiunea a XIII-a Gemina a avut un real succes în rândurile albaiulienilor şi nu numai.

Noua trupă de daci este intitulată „Lupii de Fier ai Apoulonului”, iar aceasta va reîntregi patrimoniul istoric şi cultural al judeţului Alba. La fel ca şi celelalte trupe, Personajele Istorice şi Legiunea a XIII-a Gemina, Lupii de Fier ai Apoulonului au luat fiinţă în urma unui proiect cultural, cel de-al treilea câştigat de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia – “Ţinutele Istoriei III”, prin Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Scopul acestui proiect, la fel ca şi în cazul personajelor istorice şi legionarilor romani, este acela de a atrage publicul spre muzeu şi de a face istoria mai atractivă.

[nggallery id=384]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea