Ziarul Unirea

FOTO: Tinerii liberali din Alba la Școala de Iarnă a Comisiei Naționale de Educație a TNL

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

În perioada 07 – 10 ianuarie a.c. a avut loc la Sinaia prima ediție unui eveniment pe care Tineretul Național Liberal dorește să-l transforme într-un brand TNL de viitor – Școala de Iarnă a Comisiei Naționale de Educație a TNL (CNE-TNL).

TNL Alba Iulia (11)

ELIT

La această ediție au fost invitați diverși lideri locali și naționali ai Partidului Național Liberal și ai Tineretului Național Liberal, precum: Alina Gorghiu (co-președinte PNL), Teodor Atanasiu (prim-vicepreședinte PNL), Iulian Dumitrescu (co-președinte PNL Prahova), Vlad Oprea (primarul orașului Sinaia), Gheorghe Cazan (secretar general PNL Câmpina), Alin Drăgulin (secretar general TNL), Bogdan Chelan (co-președinte TNL Prahova), Cristian Puie (secretar coordonator TNL – Regiunea Centru), și reputați specialiști din domeniul educației și economiei (precum prof. univ. dr. Adrian Ciocănea, de la Universitatea Politehnică București sau Ana-Maria Toma, consilier educațional).

La eveniment a participat și o numeroasă delegație de tineri din TNL Alba, între care s-au aflat mai mulți lideri județeni ai organizației, precum: Daniel Alexa (vicepreședinte PNL Alba), Florin Dan (vicepreședinte TNL Alba), Cristina Moldovan, Călin Mureșan și Maria Coman (membri ai BPJ TNL Alba) ș.a. Aceștia, alături de cei circa 80 de participanți din toate regiunile țării, au avut parte de un program destul de variat, din care nu au lipsit activități precum: seminarii cu subiecte diverse, activități in-door și out-door, vizitare de obiective cultural-istorice etc. Temele abordate în cadrul seminariilor și dezbaterilor au fost: „Tinerii și evoluția lor socială”, „Abordări prezente privind educația din România”, „Cultură politică și dezvoltare economică”, „Perspective noi în administrația publică locală”, „Strategii de campanii electorale”, „Economie și societate – importanța inovării”.

Organizatorul evenimentului, prof. Adrian Simion (președinte al CNE-TNL și vicepreședinte TNL Alba) a oferit și câteva detalii privind desfășurarea Școlii de Iarnă a Comisiei Naționale de Educație a TNL (CNE-TNL):

«Ediția din acest an a avut tema ”Educație, cultură și cultură politică”. Prima zi a fost alocată vizitării unor obiective istorice și culturale din Sinaia, precum Castelul Peleș sau Mânăstirea Sinaia și unor seminarii privind evoluția educațională și socială a tinerilor și evoluția educației în România.

Vineri, participanții au avut bucuria de a o avea alături pe doamna Alina Gorghiu, co-președinte PNL, care le-a vorbit celor prezenți despre provocările sistemului de educație din România, posibilitățile de evoluție socială și profesională pentru tineri și viziunea PNL privind educația.

Tot vineri s-a desfășurat ședința CNE-TNL, urmată de o vizită de studiu la Primăria Orașului Sinaia și un atelier de lucru pe teme de administrație, iar domnul prof. univ. dr. Adrian Ciocănea a ținut un interesant seminar pe teme de economie. Ziua de sâmbătă a avut în program un interesant seminar privind cercetarea și inovarea în domeniul economic și o dezbatere privind anul electoral 2016, la care a participat prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu.

Ultima zi, cea de duminică, a fost, din nou, alocată culturii, participanții având posibilitatea să viziteze Muzeul Orașului Sinaia. Vreau să precizez că această școală politică a avut succesul scontat și datorită sprijinului pe care l-am primit din partea unor oameni deosebiți cărora țin să le mulțumesc public. Este vorba de co-președintele PNL Alba, domnul Adrian Teban, de domnul viceprimar al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și, evident, de primarul orașului Sinaia, domnul Vlad Oprea, gazda noastră din acest an».

 

Comunicat de presă TNL Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Senatul a aprobat acordul cu SUA pentru modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă

Ședința Senatului de ieri, 22 iunie, constituie un moment istoric pentru siguranța energetică a României și pentru viitorul energiei nucleare… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Eutuelea 14 ianuarie 2016 at 21:36

Asa asa luati bine aminte ca sunteti succesori calailor Blaga Videanu Udrea si toata sleata de banditi care au facut averi imense pe treaba asta.Acum sau vopsit in galben si pozeaza in Liberali!!!LUATI BINE AMINTE CA VA ESTE PREDAT SECRETUL BUNA STARI SI NESIMTIRI PATENTAT DE PROFESORI VOSTRI FOSTI PORTOCALI!!!

Comentariile sunt oprite