Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Tineri din Danemarca se instruiesc la firme de elită din Cugir

Publicat

în

Timp de două săptămâni, un număr de 9 tineri din Danemarca efectuează un stagiu de instruire practică în trei firme reprezentative ale Orașului Cugir. Este vorba de S.C. ,,Nova Grup’’SRL, S.C. ,,TEA’’ SRL și S.C. ,,Bulbucan’’ SRL.

tineri practica firme Cugir (3)Trei agenți economici de elită, cu activitate în domeniul prelucrărilor mecanice, care prin amabilitatea administratorilor: Vasile Moldovan, Liviu Bulbucan și Gavrilă Cibu, au fost create condițiile necesare pentru realizarea unui stagiu de practică pentru cei 9 oaspeți danezi.

Acest demers a fost posibil datorită unui proiect cu finanțare europeană, primit de Randers Produktions Hojscole, din Danemarca, iar PrelMet Transilvania, Clusterul condus de președintele Ioan Bele a venit în sprijinul delegației daneze, facilitând întâlniri ale oaspeților cu conducerile firmelor amintite mai sus.

Electrica Furnizare Discount

De comun acord, s-a stabilit ca fiecare firmă să primească în activitate câte trei tineri, aflați în stadiul în care doresc să-și facă un profil pentru școala profesională pe care și-au propus să o urmeze.

Grupul de cursanți este format din: Thomas Madsen, Alexander Due Jepsen, Martin Krstensen, Denis Johansen, Klaus Julsgaard, Niklas Bonde, Brinch Nicholai, Frank Elkjaer, Kristoffer Jon Bach., toți fiind sub coordonarea profesorilor Henrik Leensbak și Tommy Nyegaard. La locurile de muncă din cadrul celor trei societăţi, tinerii au fost repartizați în grija unui maistru care să-i inițieze în tainele meseriei şi s le împărtăşească din experienţa lor.

,,Suntem sincer impresionați de tot ce am văzut la companiile din orașul dumneavoastră: tehnologia de care acestea dispun, seriozitatea cu care muncește, complexitatea și calitatea produselor pe care salariații companiilor o prestează’’, ne-a declarat profesorul Tommy Nyegaard.

Colegul sau, profesorul Henrik R. Leensbak si-a arătat satisfacţia faţă de nivelul de cultură al oamenilor cu care s-a întâlnit şi cu care a stat de vorbă pe parcursul vizitelor realizate, de frumuseţea locurilor vizitate, precum şi de ospitalitatea şi prietenia dovedită de oameni ai judeţului.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=382]

Publicitate

Curier Județean

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

Publicat

în

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

În acest an, repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

Citește și: ADMITERE LICEU 2021: A DOUA etapă de repartizare computerizată

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

LOCURI LIBERE PENTRU ETAPA A DOUA DE ADMITERE LA LICEELE DIN ALBA, 2021-2022

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Electrica Furnizare Discount

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

Citește mai mult

Curier Județean

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

Publicat

în

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

„Primarul municipiului Alba Iulia, dl. Gabriel Codru Pleșa, a fost primit de Majestatea Sa Margareta și de ASR Principele Radu la Castelul Săvârșin, miercuri, 4 august 2021. Au însoțit pe domnul primar dl. viceprimar Emil Popescu si dl. Robert Roman.

De un deceniu încoace, Casa Majestății Sale și primăria municipiului Alba Iulia, alături de Consiliul Județean Alba, au alcătuit programe legate de identitatea urbei și de actuala ei dezvoltare economică, educațională și culturală.

Domnule primar a invitat pe Majestatea Sa și pe Principele Radu să ia parte, anul viitor, la sărbătorirea Centenarului Încoronării de la Alba Iulia. De asemenea, dl primar a exprimat intenția ca primăria să continue, pentru deceniul următor, proiectele cu Casa Majestății Sale.” au transmis reprezentanții Familiei Regale a României pe mediul de socializare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare