Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Tineri din Danemarca se instruiesc la firme de elită din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Timp de două săptămâni, un număr de 9 tineri din Danemarca efectuează un stagiu de instruire practică în trei firme reprezentative ale Orașului Cugir. Este vorba de S.C. ,,Nova Grup’’SRL, S.C. ,,TEA’’ SRL și S.C. ,,Bulbucan’’ SRL.

tineri practica firme Cugir (3)Trei agenți economici de elită, cu activitate în domeniul prelucrărilor mecanice, care prin amabilitatea administratorilor: Vasile Moldovan, Liviu Bulbucan și Gavrilă Cibu, au fost create condițiile necesare pentru realizarea unui stagiu de practică pentru cei 9 oaspeți danezi.

Acest demers a fost posibil datorită unui proiect cu finanțare europeană, primit de Randers Produktions Hojscole, din Danemarca, iar PrelMet Transilvania, Clusterul condus de președintele Ioan Bele a venit în sprijinul delegației daneze, facilitând întâlniri ale oaspeților cu conducerile firmelor amintite mai sus.

De comun acord, s-a stabilit ca fiecare firmă să primească în activitate câte trei tineri, aflați în stadiul în care doresc să-și facă un profil pentru școala profesională pe care și-au propus să o urmeze.

Grupul de cursanți este format din: Thomas Madsen, Alexander Due Jepsen, Martin Krstensen, Denis Johansen, Klaus Julsgaard, Niklas Bonde, Brinch Nicholai, Frank Elkjaer, Kristoffer Jon Bach., toți fiind sub coordonarea profesorilor Henrik Leensbak și Tommy Nyegaard. La locurile de muncă din cadrul celor trei societăţi, tinerii au fost repartizați în grija unui maistru care să-i inițieze în tainele meseriei şi s le împărtăşească din experienţa lor.

,,Suntem sincer impresionați de tot ce am văzut la companiile din orașul dumneavoastră: tehnologia de care acestea dispun, seriozitatea cu care muncește, complexitatea și calitatea produselor pe care salariații companiilor o prestează’’, ne-a declarat profesorul Tommy Nyegaard.

Colegul sau, profesorul Henrik R. Leensbak si-a arătat satisfacţia faţă de nivelul de cultură al oamenilor cu care s-a întâlnit şi cu care a stat de vorbă pe parcursul vizitelor realizate, de frumuseţea locurilor vizitate, precum şi de ospitalitatea şi prietenia dovedită de oameni ai judeţului.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=382]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea