FOTO: Succes în boxul cugirean. Tânărul pugilist Ioan Andrei Mătean a fost convocat la Centrul Național de Pregătire Olimpică

Pe adresa Clubului Sportiv Orășenesc Cugir a sosit o adresă din partea Federației Române de Box prin care i se comunică faptul că sportivul Mătean Ioan Andrei a fost convocat(în premieră pentru actuala secție de box), la centrul Național de Pregătire Olimpică Sportivă Brăila.

Elev în clasa a IX-a, la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir, Mătean practică boxul la CSO Cugir  de 1 an de zile, la categoria 66 kg. – tineret, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Constantin. În competițiile organizate la nivel național și interjudețean a susținut 10 meciuri din care a pierdut doar 2. A fost observat și luat în vedere de către Federația Română de Box încă de anul trecut, cu ocazia Campionatului Național de Box.

Potrivit antrenorului Gigi Constantin, Mătean este un sportiv cu reale calități de pugilist. Un boxer receptiv la toate indicațiile tehnico – tactice predate , modest, prietenos, bine educat, iar sportul cu mănuși reprezentând pentru el o adevărată religie.

,,Încă de când a venit la pregătire mi-am dat seama că am de lucru cu o piatră bună, care trebuie șlefuită. I-am acordat tot interesul să-i impun elevului meu un stil care se pliază pe calitățile sale fizice și tehnice, reușind să-i insuflu aproape sută la sută din stilul meu, pe care l-am practicat atunci când făceam box.. Sunt mândru pentru succesul lui și aștept ca într-o zi să-l pot vedea undeva sus în lumea boxului bun”, a declarat antrenorul Gigi Constantin. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...