Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| RER VEST & RETIM, firmele de casă ale PNL, îngroapă Sebeșul în gunoaie: „Mihail Kogălniceanu, not a pretty picture”

Publicat

în

 FOTO ȘTIREA TA| RER VEST & RETIM, firmele de casă ale PNL, îngroapă Sebeșul în gunoaie: „Mihail Kogălniceanu, not a pretty picture”

Cetățenii municipiului Sebeș sunt tot mai nemulțumiți, pe zi ce trece de prestația Asocierii RER Vest – RETIM, orașul fiind „îngropat” de deșeuri, deși de la 1 noiembrie 2021 serviciul de salubritate trebuia să fie complet funcțional.

Un cetățean a postat în mediul online o imagine cu zeci de saci de gunoaie și alte deșeuri care stau lângă tomberoanele de colectare. „Mihail Kogălniceanu, azi, duminică. Not a pretty picture”, scrie omul indignat.

„Ferească bunul Dumnezeu! Dar ăștia chiar își bat joc de noi? Vor sa ne îngroape în gunoi?”, este replica altui cetățean din Sebeș.

Electrica Furnizare Discount

În urmă cu câteva zile primarul orașului spunea: „Primăria Municipiului Sebeș a solicitat clarificări și a cerut soluționarea cu celeritate a problemelor semnalate de cetățeni și de agenții economici. Am avut răbdare pentru că ne așteptam la inerentele probleme care se ivesc la schimbarea operatorului, însă am constat prea multe disfuncționalități.”

Noul preț pe care sebeșenii sunt nevoiți să îl plătească este de 15,32 lei/persoană, cel mai mare preț din Regiunea Centru și al doilea din România.

Potrivit presei RER VEST & RETIM sunt firme de casă ale PNL, la RER VEST 50% din acțiuni fiind deținute de Consiliul Local Oradea și Administrația Patrimoniului din aceeși localitate. Noile tarife la gunoi de pe zona 2 Alba, în care este Sebeșul sunt de departe cele mai mari din Regiunea Centru, potrivit datelor furnizate de ANRSC, cu mult peste tarife din județe ca Sibiu și Mureș, unde se face colectare selectivă de câțiva ani.

Publicitate

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| ACUZAȚII GRAVE aduse unui polițist din ALBA IULIA: „A intrat peste mine în casă și m-a bătut ca la carte”

Publicat

în

ȘTIREA TA| ACUZAȚII GRAVE aduse unui polițist din ALBA IULIA: „A intrat peste mine în casă și m-a bătut ca la carte”

Un bărbat din Alba Iulia aduce acuzații grave unui polițist din cadrul IPJ Alba și susține că ar fi fost agresat fizic de angajatul statului după ce acesta a „intrat peste el în casă”, în dimineața zilei de 6 decembrie a anului curent, în jurul orei 02:00.

În cursul zilei de 7 decembrie albaiulianul s-a deplasat la sediul IPJ Alba unde a depus o plângere ca urmare a evenimentelor posibil desfășurate în dimineața zilei de 6 decembrie, ultima zi pe care acesta ar fi trebuit să o petreacă în regim de carantină la domiciliu.

Electrica Furnizare Discount

Contactat de ZiarulUnirea.ro, IPJ Alba prin purtătorul de cuvânt transmite: „În noaptea de 05/06.12.2021, în jurul orei 02,00, în urma unui apel prin 112, prin care se reclama tulburarea ordinii și liniștii publice, un echipaj mixt, format din polițist și jandarm s-a deplasat la locuința unui bărbat din Alba Iulia. Acesta se afla în stare avansată de ebrietate și tulbura liniștea publică, fiindu-i aplicată o sancțiune contravențională, la Legea 61 din 1991.

Urmare a faptului că bărbatul a depus o sesizare privind posibile fapte de agresiune, din partea unui polițist, sunt efectuate verificări cu privire la modul de intervenție.”

Albaiulianul susține că în momentul în care a deschis ușa imobilului în care locuiește i-a avertizat pe oamenii legii de faptul că se află în regim de carantină COVID la domiciliu, iar polițistul ar fi pus piciorul în prag și ar fi „intrat peste el în casă” aplicându-i ulterior o „corecție” fizică „ca la carte”, iar intervenția angajatului statului ar fi fost una presărată cu „exces de zel”.

 

 

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Un BMW a RUPT în bucăți o mașină, pe strada Livezii

Publicat

în

ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Un BMW a RUPT în bucăți o mașină, pe strada Livezii

Un accident rutier a avut loc în cursul dimineții de astăzi, 7 decembrie, pe strada Livezii din Alba Iulia.

Potrivit imaginilor trimise de un cititor ziarulunirea.ro, șoferul unei mașini marca BMW nu a acordat prioritate celuilalt participant în trafic, lucru ce a rezultat într-un impact cu pagube semnificative.

În urma forței impactului, unul dintre șoferi și-a pierdut una dintre roți, care a ajuns pe carosabil.

Electrica Furnizare Discount

În urma acestui eveniment rutier, nu s-au înregistrat victime.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Asocierea RER VEST-RETIM, debut cu stângul la Aiud: pubele insuficiente și gunoi neridicat la timp

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Asocierea RER VEST-RETIM, debut cu stângul la Aiud: pubele insuficiente și gunoi neridicat la timp

Asocierea RER Vest – RETIM a preluat atribuțiile de colectare și ridicare a gunoiului și în Municipiul Aiud, în același mod stângaci precum la Cugir, Sebeș și Alba Iulia, iar la scurt timp după „debut” gunoierii au stârnit un val de nemulțumiri în rândul aiudenilor, la cel mai mare tarif din Regiunea Centru a României.

Pe un grup din mediul de socializare, un cetățean din Aiud se declară nemulțumit de modul în care Asocierea RER Vest – RETIM, firmele de casă ale PNL – precum sunt descrise în presă, prestează serviciile de colectare și ridicare a gunoiului:

Electrica Furnizare Discount

„Sincer nu-mi place să postez lucruri negative, dar nu pot să las fără cuvinte aceste imagini. Am înteles că o nouă firmă de salubritate a preluat managementul deșeurilor în Aiud , nu s-a făcut publicitate, stă ascuns sediul firmei șamd, de exemplu eu nu am primit nici o notificare, doar m-am trezit ca și alții cu gunoiul vărsat în fața porții luni dimineață pe strada Avram Iancu. Interesantă metodă de a anunța o schimbare, sau acestea sunt metodele moderne de impunere? Manipulare, șantaj, batjocură? In orice caz nu sunt de acord cu aceste metode și voi depune reclamație în acest sens.”, scrie acesta pe mediul de socializare.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare