FOTO ȘTIREA TA: Orașul „spart city”, cu dalele „ieșite din relief”, ca după un război între două clanuri interlope

Orașul „spart city” lovește din nou. Probleme serioase în zona pietonală dintre magazinul Unirea și BCR, unde pietrele cubice au fost lăsate de izbeliște, după lucrări la iluminatul public din zonă. 

După cum se poate observa din pozele trimise de către un cetățean indignat pe adresa redacției ziarulunirea.ro, zona pietonală dintre magazinul Unirea și Banca Comercială Română, arată ca după un război între două clanuri interlope. Dalele sunt scoase din mozaicul lor specific, iar aranjamentul acestora în planul urbanistic zonal, conferă locului o ambianță desprinsă, parcă, din arta abstractă.

Problemele, din păcate, au o adevărată „istorie” în spate. Reabilitarea zonei pietonale a avut loc în urmă cu cinci ani, iar firma p e mâna căreia a ajuns lucrarea, a subcontractat înfăptuirea „operei” unei alte firme, care s-a ocupat de lucrările de cablare pentru iluminatul public, cu tot cu montarea corpurilor de iluminat stradal și ornamental.

Lucrările, însă, au lăsat de dorit, iar oamenii au început să sesizeze autoritățile de lipsa împământărilor, pe care Dorel le-a făcut uitate pe acel tronson de iluminat public. Lipsa acestora a creat, în timp, apariția tensiunii de pas, iar pericolul electrocutărilor pe timp de ploaie, în special al animalelor de companie, a crescut semnificativ.

Așadar, de câteva luni, pe alți bani, firma a început montarea împământărilor, dar și de data aceasta Dorel a uitat să asambleze înapoi havelele în puzzle-ul specific, iar pietrele cubice și plăcile de beton au fost lăsate de izbeliște pe trotuar, spre a deveni adevărate capcane pentru cetățeni la prima zăpadă care se va așterne peste acestea.

Alba Iulia, smart city sau spart city?

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...