FOTO| Știrea ta: Ocazie specială pentru doritorii de suveniruri. Orice trecător își poate duce acasă o bucată din Monumentul Marii Uniri

Lucrările la Monumentul Marii Uniri, deși trebuiau încheiate încă de anul trecut, înainte de sărbătorirea Centenarului de pe 1 Decembrie 2018, nu au fost finalizate nici până acum. Sculptorul Mihai Buculei, cel care și-a pus semnătura pe edificiu, se află de mai multe săptămâni la Alba Iulia pentru a termina de șlefuit coloanele și cupola impozantei construcții.

În urma procesului de șlefuire, după cum se poate observa și din imaginile surprinse la fața locului, ajung pe pavajul și zona verde din jurul monumentului bucăți de piatră, material care a fost adus dintr-o carieră din Bulgaria.

După zicala „nimic nu se aruncă, totul se transformă”, unii albaiulieni ori turiști s-au gândit că ar fi o idee bună să iși ducă acasă o părticică din monument, un soi de suvenir ad-hoc, gratis și care să aducă aminte privitorului de unde a fost luată piatra.

Monumentul, considerat simbol important la 100 de ani de la Marea Unire, este construit din piatră, sub forma unor patru cruci şi a două litere ”U” întoarse. Are 22 de metri înălţime şi o greutate de circa 1.350 de tone. Pentru realizarea fundaţiei monumentului s-au turnat 10 coloane de circa 24 de metri adâncime.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 18 iulie 2019 at 22:17

acest hidos monument trebuie imputat indivizilor care au insistat sa-si faca hatarul. E o porcarie monumentala, a distrus ansamblul celor doua Catedrale

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...