Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Numai cu stângul înainte: Cetățenii de pe strada Dorobanți din Sebeș sufocați de gunoaiele neridicate de Asocierea Rer Vest & Retim

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Numai cu stângul înainte: Cetățenii de pe strada Dorobanți din Sebeș sufocați de gunoaiele neridicate de Asocierea Rer Vest & Retim

„Buna ziua. În primul rând vă multumim pentru că ne ascultați și înțelegeți problemele care le aveam cu noul operator de salubritate și pentru că sunteți „vocea” noastră a cetățeanului de rând.

După articolul pe care l-ați publicat ieri, despre mizeria de pe Bulevardul Lucian Blaga, datorată noii firme de salubritate, vă trimit poze de și de pe strada Dorobanți, ce-a de-a doua stradă ca mărime a Municipiului Sebeș.

Cu toții suntem revoltați de ce se întâmplă, de la începutul acestei luni, de cand s-a schimbat firma de salubritate, de faptul că nimeni nu ne-a cerut părerea și mai ales când vedem că Primăria Municipiului Sebeș nu își face datoria să ia măsuri, chiar ar fi indicat să caute o metodă și să rezilieze contractul cu această firmă incompetentă.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| RER VEST & RETIM, firmele de casă ale PNL, îngroapă Sebeșul în gunoaie: „Mihail Kogălniceanu, not a pretty picture”

Noul preț pe care sebeșenii sunt nevoiți să îl plătească este de 15,32 lei/persoană, cel mai mare preț din Regiunea Centru și al doilea din România.

Potrivit presei RER VEST & RETIM sunt firme de casă ale PNL, la RER VEST 50% din acțiuni fiind deținute de Consiliul Local Oradea și Administrația Patrimoniului din aceeși localitate. Noile tarife la gunoi de pe zona 2 Alba, în care este Sebeșul sunt de departe cele mai mari din Regiunea Centru, potrivit datelor furnizate de ANRSC, cu mult peste tarife din județe ca Sibiu și Mureș, unde se face colectare selectivă de câțiva ani.

Citește și: Primăria Sebeș pune piciorul în prag și îi bate obrazul Asocierii RER Vest – RETIM: Solicită cu celeritate rezolvarea numeroasele disfuncționalități de la preluarea serviciului de salubritate

Debutul stângaci al Asocierii RER Vest – RETIM la Sebeș îi nemultumește din ce în ce mai tare pe foarte mulți dintre cetățeni, aceștia sunt profund dezamăgiți de modul în care societate de colectare a deșeurilor și-a preluat atribuțiile. La data de 1 noiembrie, momentul teoretic al „debutului”, societatea le „servea” cetățeniilor pubele „invizibile” la tarife exorbitante, un serviciu „complet funcțional”, iar astăzi, 4 noiembrie 2021, situația pare să fie la fel.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| Scandalul gunoaielor: „Nesimțire! RER Vest – RETIM îngroapă Sebeșul în gunoaie!”

Potrivit presei RER VEST & RETIM sunt firme de casă ale PNL, la RER VEST 50% din acțiuni fiind deținute de Consiliul Local Oradea și Administrația Patrimoniului din aceeși localitate. Noile tarife la gunoi de pe zona 2 Alba, în care este Sebeșul sunt de departe cele mai mari din Regiunea Centru, potrivit datelor furnizate de ANRSC, cu mult peste tarife din județe ca Sibiu și Mureș, unde se face colectare selectivă de câțiva ani. Noul preț pe care sebeșenii sunt nevoiți să îl plătească este de 15,32 lei/persoană, TVA inclus, cu mult peste media națională, mai mult chiar decât atunci când gunoiul era transportat în alte județe.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| Scandalul gunoaielor: „Nesimțire! RER Vest – RETIM îngroapă Sebeșul în gunoaie!”

Potrivit presei, Rer Vest & Retim ar fi ”firme de casă ale PNL”. La Rer Vest sunt asociați Consiliul Local Oradea și Administrația Patrimoniului, iar la Retim, Consiliul Local Timișoara. Presa din Banat a relatat pe larg despre faptul că Retim ar fi cumpărat un Mercedes pentru CL Timișoara, pentru a se plimba primarul PNL, Robu, cu el.

Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Dacia Spring apare și pe străzile din Alba Iulia: Ce preț are și care este autonomia ei

Publicat

în

Dacia Spring apare și pe străzile din Alba Iulia: Ce preț are și care este autonomia ei

A apărut prima Dacia Spring – full electric si la Alba Iulia. Începând din 20 martie, Dacia a deschis online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la prețul imbatabil de 18.100 Euro (TVA inclus).

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.
Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Electrica Furnizare Discount

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț: 16.800 Euro (TVA inclus).

Dacia Spring va putea fi achiziționată de clienții din România prin intermediul programului RABLA PLUS.

Primele livrări au fost onorate în cursul lunii septembrie 2021.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Magazinul Kaufland din Alba Iulia a montat garduri metalice, pentru separarea fluxului persoanelor vaccinate de cele nevaccinate

Publicat

în

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Magazinul Kaufland din Alba Iulia a montat garduri metalice, pentru separarea fluxului persoanelor vaccinate de cele nevaccinate

Reprezentanții Kaufland din Alba Iulia au așezat un gard în interior pentru a delimita spațiile de acces al persoanelor vaccinate de cele nevaccinate.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini în care prezintă gardul inalt care delimitează hypermarket-ul de restul magazinelor partenere.

Electrica Furnizare Discount

Un gard în interior pentru a delimita spațiile de acces al persoanelor vaccinate de cele nevaccinate a fost montat în incinta magazinului Kaufland de pe Calea Moților.

Prin stânga pot intra cei care merg în magazinul alimentar, iar prin dreapta, dacă au certificatul verde, cei care vor să ajungă la magazinele partenere ale Kaufland, cum ar fi o cofetărie, un magazin de accesorii pentru telefoane mobile sau de difuzare a presei.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Pubelă în flăcări la Abrud: „Scot cenușa din sobe, cu jar, și o aruncă în container”

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Pubelă în flăcări la Abrud: „Scot cenușa din sobe, cu jar, și o aruncă în container”

O pubelă a ars ca o torță în noaptea de marți spre miercuri, în orașul Abrud, în zona blocurilor, cel mai probabil din cauza jarului aruncat la gunoi.

Incidentul a fost făcut public pe un grup de pe o pagină de socializare, iar comentariile cetățenilor indignați au început să curgă.

Incidentele de genul acesta nu sunt rare, existând destui cetățeni iresponsabili care aruncă jarul rezultat din arderea lemnelor, la gunoi.

Electrica Furnizare Discount

„Este dureros ce se întâmplă (nu numai în Abrud, ci în toată țara), lipsa educației,nepăsarea,nesimțirea, toate au pus stăpânire pe o mare parte a omenirii!. Scot cenușa din sobe, cu jar, și o aruncă în container”.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare