Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Asocierea RER Vest – RETIM, debut cu stângul la Sebeș: Pubele „invizibile” la tarife exorbitante, un serviciu „complet funcțional”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asocierea RER Vest – RETIM, debut cu stângul la Sebeș: Pubele „invizibile” la tarife exorbitante, un serviciu „complet funcțional”

Noul operator de salubritate din Sebeș, Asocierea RER VEST & RETIM nu a distribuit încă pubelele, zeci de cetățeni din municipiu sesizând publicația noastră că sunt nevoiți să strângă gunoiul în saci, deși noii gunoieri aveau obligația contractuală și trebuiau să le distribuie pentru ca la 1 noiembrie 2021 serviciul de salubritate să fie complet funcțional.

Potrivit presei RER VEST & RETIM sunt firme de casă ale PNL, la RER VEST 50% din acțiuni fiind deținute de Consiliul Local Oradea și Administrația Patrimoniului din aceeși localitate. Noile tarife la gunoi de pe zona 2 Alba, în care este Sebeșul sunt de departe cele mai mari din Regiunea Centru, potrivit datelor furnizate de ANRSC, cu mult peste tarife din județe ca Sibiu și Mureș, unde se face colectare selectivă de câțiva ani. Noul preț pe care sebeșenii sunt nevoiți să îl plătească este de 15,32 lei/persoană, TVA inclus, cu mult peste media națională, mai mult chiar decât atunci când gunoiul era transportat în alte județe.

 

Potrivit presei, Rer Vest & Retim ar fi ”firme de casă ale PNL”. La Rer Vest sunt asociați Consiliul Local Oradea și Administrația Patrimoniului, iar la Retim, Consiliul Local Timișoara. Presa din Banat a relatat pe larg despre faptul că Retim ar fi cumpărat un Mercedes pentru CL Timișoara, pentru a se plimba primarul PNL, Robu, cu el.

„Retim a cumpărat Mercedes-ul pe care primarul Nicolae Robu îl foloseşte pe post de maşină de serviciu. Mercedes-ul clasa E a fost cumpărat de Retim Ecologic Service SA în data de 29 octombrie 2014, conform facturii MB nr.2012442, emisă de RMB Casa Auto Timişoara SRL, în valoare de 331.971,55 lei, echivalentul a 73.936 euro”, scrie pressalert.ro

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| Asocierea RER Vest – RETIM îi „premiază” pe albaiulieni cu maldăre de gunoaie neridicate

De altfel firmele menționate câștigă licitații, cu preponderență, în zonele cu primari sau șefi de consilii județene de la PNL. Inițial au operat la Oradea, ulterior în Timiș și Arad, iar mai nou, au câștigat „la Loto”, atât achiziția la CMID-ul de la Galda, cât și zonele 1 și 2, pe colectare, cele mai bune din județ. Sperăm ca și serviciile să fie pe măsura tarifelor, întrucât sunt cele mai mari din Regiunea Centru, cu mult peste județele Sibiu și Mureș, unde se face de multă vreme colectare selectivă.

Momentan, la Sebeș, cetățenii strâng gunoiul în saci, zeci de mesaje fiind trasmise publicației noastre și pe pagina oficială de facebook a primăriei! , relatează sebesinfo.ro

sursa: sebesinfo.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea