Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| În plină STARE de urgență, VÂRSTNICII se plimbă nestingheriți pe străzile din Alba Iulia sau cu autobuzul: ”Am ieșit să luăm un ardei”

Publicat

în

Da, se întâmplă pe străzile din Alba Iulia, în plină stare de urgență, când polițiștii și jandarmii sunt peste tot și efectuează controale.

În vreme ce cetățenii au nevoie de declarații pe proprie răspundere ca să meargă la magazin sau ca să își plimbe animalele de companie, restrângerea drepturilor se pare că nu îi afectează deloc pe vârstnicii din Alba Iulia, care sunt zilnic parte din peisajul orașului.

Electrica Furnizare Discount

Nu sunt greu de reperat, se plimbă pe stradă sau cu autobuzul ca într-o zi normală, dar și în supermarket-uri după cumpărături zic ei, urgente. De pildă, un cuplu de bătrânei a ieșit vineri să cumpere …un ardei! Și nu este singurul caz: un bărbat a mers la magazin după o sticlă cu suc.

Mai mulți cititori ziarulunirea.ro au trimis pe adresa redacției fotografii făcute astăzi pe străzile din municipiu. ”Așa înțeleg oamenii să stea în casă! Cum se face ora 11.00,  sunt toți la promenadă”, spune un albaiulian.

”Au înțeles cu totul greșit permisiunea de a ieși din casă între 11.00 și 13.00, doar în caz de nevoie, Nu la plimbare!!”, spune un alt cetățean, aflat în oraș la locul de muncă.

Exemplele ar putea continua, iar situația se menține în plină stare de urgență, când cetățenii stau în case, iar cei de vârsta a treia, cei mai vulnerabili în fața virusului, se plimbă nederanjați pe străzile din oraș.

Publicitate

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| ACUZAȚII GRAVE aduse unui polițist din ALBA IULIA: „A intrat peste mine în casă și m-a bătut ca la carte”

Publicat

în

ȘTIREA TA| ACUZAȚII GRAVE aduse unui polițist din ALBA IULIA: „A intrat peste mine în casă și m-a bătut ca la carte”

Un bărbat din Alba Iulia aduce acuzații grave unui polițist din cadrul IPJ Alba și susține că ar fi fost agresat fizic de angajatul statului după ce acesta a „intrat peste el în casă”, în dimineața zilei de 6 decembrie a anului curent, în jurul orei 02:00.

În cursul zilei de 7 decembrie albaiulianul s-a deplasat la sediul IPJ Alba unde a depus o plângere ca urmare a evenimentelor posibil desfășurate în dimineața zilei de 6 decembrie, ultima zi pe care acesta ar fi trebuit să o petreacă în regim de carantină la domiciliu.

Electrica Furnizare Discount

Contactat de ZiarulUnirea.ro, IPJ Alba prin purtătorul de cuvânt transmite: „În noaptea de 05/06.12.2021, în jurul orei 02,00, în urma unui apel prin 112, prin care se reclama tulburarea ordinii și liniștii publice, un echipaj mixt, format din polițist și jandarm s-a deplasat la locuința unui bărbat din Alba Iulia. Acesta se afla în stare avansată de ebrietate și tulbura liniștea publică, fiindu-i aplicată o sancțiune contravențională, la Legea 61 din 1991.

Urmare a faptului că bărbatul a depus o sesizare privind posibile fapte de agresiune, din partea unui polițist, sunt efectuate verificări cu privire la modul de intervenție.”

Albaiulianul susține că în momentul în care a deschis ușa imobilului în care locuiește i-a avertizat pe oamenii legii de faptul că se află în regim de carantină COVID la domiciliu, iar polițistul ar fi pus piciorul în prag și ar fi „intrat peste el în casă” aplicându-i ulterior o „corecție” fizică „ca la carte”, iar intervenția angajatului statului ar fi fost una presărată cu „exces de zel”.

 

 

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Un BMW a RUPT în bucăți o mașină, pe strada Livezii

Publicat

în

ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Un BMW a RUPT în bucăți o mașină, pe strada Livezii

Un accident rutier a avut loc în cursul dimineții de astăzi, 7 decembrie, pe strada Livezii din Alba Iulia.

Potrivit imaginilor trimise de un cititor ziarulunirea.ro, șoferul unei mașini marca BMW nu a acordat prioritate celuilalt participant în trafic, lucru ce a rezultat într-un impact cu pagube semnificative.

În urma forței impactului, unul dintre șoferi și-a pierdut una dintre roți, care a ajuns pe carosabil.

Electrica Furnizare Discount

În urma acestui eveniment rutier, nu s-au înregistrat victime.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Asocierea RER VEST-RETIM, debut cu stângul la Aiud: pubele insuficiente și gunoi neridicat la timp

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Asocierea RER VEST-RETIM, debut cu stângul la Aiud: pubele insuficiente și gunoi neridicat la timp

Asocierea RER Vest – RETIM a preluat atribuțiile de colectare și ridicare a gunoiului și în Municipiul Aiud, în același mod stângaci precum la Cugir, Sebeș și Alba Iulia, iar la scurt timp după „debut” gunoierii au stârnit un val de nemulțumiri în rândul aiudenilor, la cel mai mare tarif din Regiunea Centru a României.

Pe un grup din mediul de socializare, un cetățean din Aiud se declară nemulțumit de modul în care Asocierea RER Vest – RETIM, firmele de casă ale PNL – precum sunt descrise în presă, prestează serviciile de colectare și ridicare a gunoiului:

Electrica Furnizare Discount

„Sincer nu-mi place să postez lucruri negative, dar nu pot să las fără cuvinte aceste imagini. Am înteles că o nouă firmă de salubritate a preluat managementul deșeurilor în Aiud , nu s-a făcut publicitate, stă ascuns sediul firmei șamd, de exemplu eu nu am primit nici o notificare, doar m-am trezit ca și alții cu gunoiul vărsat în fața porții luni dimineață pe strada Avram Iancu. Interesantă metodă de a anunța o schimbare, sau acestea sunt metodele moderne de impunere? Manipulare, șantaj, batjocură? In orice caz nu sunt de acord cu aceste metode și voi depune reclamație în acest sens.”, scrie acesta pe mediul de socializare.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare