FOTO ȘTIREA TA| În plină STARE de urgență, VÂRSTNICII se plimbă nestingheriți pe străzile din Alba Iulia sau cu autobuzul: ”Am ieșit să luăm un ardei”

Da, se întâmplă pe străzile din Alba Iulia, în plină stare de urgență, când polițiștii și jandarmii sunt peste tot și efectuează controale.

ELIT

În vreme ce cetățenii au nevoie de declarații pe proprie răspundere ca să meargă la magazin sau ca să își plimbe animalele de companie, restrângerea drepturilor se pare că nu îi afectează deloc pe vârstnicii din Alba Iulia, care sunt zilnic parte din peisajul orașului.

Nu sunt greu de reperat, se plimbă pe stradă sau cu autobuzul ca într-o zi normală, dar și în supermarket-uri după cumpărături zic ei, urgente. De pildă, un cuplu de bătrânei a ieșit vineri să cumpere …un ardei! Și nu este singurul caz: un bărbat a mers la magazin după o sticlă cu suc.

Mai mulți cititori ziarulunirea.ro au trimis pe adresa redacției fotografii făcute astăzi pe străzile din municipiu. ”Așa înțeleg oamenii să stea în casă! Cum se face ora 11.00,  sunt toți la promenadă”, spune un albaiulian.

”Au înțeles cu totul greșit permisiunea de a ieși din casă între 11.00 și 13.00, doar în caz de nevoie, Nu la plimbare!!”, spune un alt cetățean, aflat în oraș la locul de muncă.

Exemplele ar putea continua, iar situația se menține în plină stare de urgență, când cetățenii stau în case, iar cei de vârsta a treia, cei mai vulnerabili în fața virusului, se plimbă nederanjați pe străzile din oraș.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...