Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| „Centru de dezmembrări” pe malul Mureșului, în Alba Iulia: A rezistat chiar și la campania „Curățăm România 2022”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Centru de dezmembrări” pe malul Mureșului, în Alba Iulia: A rezistat chiar și la campania „Curățăm România 2022”

Pe malul râului Mureș, în Alba Iulia, la aproximativ 200 de metri de zona de agrement cu debarcader găsești „tot ce vrea inima ta”, în materie de deșeuri. Un proiect în valoare totală de 400.000 de lei –  un loc unde cetățenii ar trebui să se bucure de aer curat și natură, la care, e drept, încă se lucrează.

Citește și: FOTO VIDEO| Primele imagini cu zona de agrement din Alba Iulia, cu debarcader pe malul râului Mureș

Ministrul Mediului, Tánczos Barna a lansat la data de 4 aprilie Campania Națională „Curățăm România!” Campania s-a desfășurat până la data de 4 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. În scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, unitățile teritorial administrative au primit sume între 3.000 și 30.000 de lei. În județul Alba campania a reprezentat un succes, mii de persoane s-au strâns cu mic cu mare și au contribuit la ecologizarea mai multor zone. „Centru de dezmembrări” a rezistat.

Fotografia „centrului de dezmembrări” a fost realizată în cursul dimineții zilei de vineri, 6 mai 2022, de către un locuitor al cartierului Pâclișa din municipiul Alba Iulia. Acesta declară că astfel de „accidente” nu sunt deloc o raritate pe malul râului Mureș. Spre exemplu, „de la Vinț la Pâclișa, te iei de cap câte gunoaie sunt”. În Pâclișa,  „funcționează zeci de service-uri auto neautorizate”, completează acesta.

Citește și: Atenționare ANAR pentru administrațiile din Alba și alte județe. Curățenia cursurilor de apă și malurilor: O responsabilitate prevăzută în lege

Reamintim că în 11 ianuarie 2022, Administraţia Bazinală de Apă Mureş din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, a remis un comunicat de atenționare pentru administrațiile din Alba și alte județe privind curățenia cursurilor de apă și a malurilor – o responsabilitate prevăzută în lege.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea