FOTO/ ȘTIREA TA: Cartierul ”Tolstoi” din Alba Iulia – atât de aglomerat încât și Poliția Locală parchează pe loc nepermis

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Cartierul ”Tolstoi” din Alba Iulia este ”sufocat” de mașini iar zona nu este proiectată să le poată găzdui pe toate. În pozele trimise de un cititor se vede clar că posesorii de autoturisme parchează pe unde pot (sau unde vor), încurcând circulația.

parcare Tolstoi3Ba mai mult, chiar cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii sunt un exemplu negativ. Albaiulianul cere ajutorul administrației locale și speră să se găsească o soluție în cel mai scurt timp:

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Locuiesc în cartierul Tolstoi din Alba Iulia și avem o problema mare aici cu mașinile parcate pe partea carosabilă care îngreunează circulația. De multe ori era să am accident aici din cauza asta, iar din cauza parcărilor pe drum ești nevoit să încalci regulile de circulație… linia continuă, în cazul nostru.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

parcare Tolstoi1În plus de asta, niște domni de la Poliția Locală tot vin în vizită la cineva în cartier (în zona Bisericii Catolice), iar de câte ori am încercat sa vorbesc cu ei despre această problemă am primit același răspuns: „nu avem ce le face”, dar spre surprinderea mea observ că și dumnealor parchează pe unde apucă… chiar pe contrasens (poza este făcută duminică, 29.03.2015). Aș vrea ca administrația locală să rezolve cumva această problemă – a parcărilor pe drumul din cartier. Precizez că sunt multe locuri de parcare care pot fi închiriate de la primărie, dar sunt neocupate… mai bine parcam gratis la drum!”, este mesajul care însoțește fotografiile trimise pe adresa redacției ziarulunirea.ro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

25 Comentarii

Horea 31 martie 2015 at 13:31

„Cartierul ”Tolstoi” din Alba Iulia este ”sufocat” de mașini iar…”

De fapt intreaga Romanie e SUFOCATA cu masini (si nu numai)!

Valy 31 martie 2015 at 16:25

Cine si-a imaginat, inainte de ’89, ca-i nevoie de atata spatiu pentru masini?
Nu era mai bine atunci? Loc de parcare unde doresti.

Cody 31 martie 2015 at 13:49

De Arnsberg ce sa mai spunem…

Io Nescu 31 martie 2015 at 14:09

spatii sa-si faca barbosii beserici ori evazionistii sunt pana-i lumea… insa pentru parcari si locuri de joaca nu!

Io Nescu 31 martie 2015 at 14:10

spatii sa-si faca barbosii beserici ori evazionistii crajme sunt pana-i lumea… insa pentru parcari si locuri de joaca nu!

gigi kent 31 martie 2015 at 14:13

duminica se parcheaza pe unde se apuca deoarece vine lumea la biserica, ar fi culmea sa inchiriezi de la primarie locuri ca sa poti merge la biserica. in legatura cu locurile care zice boul de reclamant ca sunt goale, aproape toate sunt date in chirie si oricum daca ajungi dupamasa putin mai tarziu de la servici nu mai gasesti un loc liber.
nu te poti lua dupa toti frustratii astia care nu au de lucru si sed toata ziua acasa si nu au altceva de facut numai sa bage devina.

gigi kent 31 martie 2015 at 14:16

o problema ar fi de ce is parcheaza toti dubele si camioanele in fata blocului pe locuri inchiriate de la primarie. conform legii acestea trebuiesc parcate inafara localitatii sau in curtea societatii

mihai 31 martie 2015 at 14:53

@gigi kent
pe la scola ai fost?
intreb asa de curiozitate…

„…in legatura cu locurile care zice boul de reclamant ca sunt goale…”

nu te zgaraie frate pe creier?

anghel 31 martie 2015 at 15:12

Politia locala nu este de condamnat. Ei saracii nici macar studii medii nu au. Ce pretentii poti avea de la ei? Nu fiti rai.

nicu 31 martie 2015 at 17:01

in cazul nostru unde este linie continua cum zice reclamantul .si de unde stie ca vin in vizita in cartierul tolstoi sau la biserica greco catolica

titus 31 martie 2015 at 17:06

gigi kent ; du-te tata si sparge seminte pe bulevard , lasa comentarile ca esti sigur dintre acei nesimtiti care parcheaza pe unde-i taie capu. Hai sictir.

ilie 31 martie 2015 at 17:06

s-au dus si ei la slujba dupa cum se vede din imagine.

titus 31 martie 2015 at 17:09

..si gigi kent ; nu uita sa-ti pui scobitoarea intre dinti (de fapt cred ca nu o scoti nici cand dormi :))

johnny cash 31 martie 2015 at 18:36

@Mihai
– pe unde anume sa fie, la „scola”? a dat foamea in tine draga?
– cum ii zice la cuvantul ala de te face pe creier?
Te razi de altii dar observ ca nici tu nu esti mai breaz

gigi kent 31 martie 2015 at 18:45

@titus
Parcheaza omul pe unde poate, unde gaseste loc de parcare. Numai oameni frustrati , care nu au altceva de facut decat sa se uite in ograda vecinului.
Seminte spargi tu cu **** , defapt cred ca vorbesti in cunostinta de cauza. Daca tu esti fan scobitoare si seminte nu inseamna ca si restul sunt.

titus 31 martie 2015 at 20:18

gigi kent; Defapt nu există în limba română, iar folosirea acestei forme (în orice context) constituie o greșeală , recunoaste mesteci o scobitoare chiar in acest moment 🙂

Bulă 31 martie 2015 at 21:08

@titus

Macar nu mai pomeni de Limba Romana.
Esti si tu… pe lângă!

bono 31 martie 2015 at 21:11

„Militia” locala m-a amendat acum cateva zile in zona Arnsberg pt. ca am parcat pe un trotuar deoarece toate locurile de parcare din zona sunt concesionate. Pe ei cine-i amendeaza? Tara de 2 bani cu legi doar pt. noi fraierii!

locatar tolstoi 31 martie 2015 at 22:44

domnule gigi kent plateste si tu un loc de parcare ca si noi cei cu simt civic si o sa ai unde sa parchezi oricand la orice ora..decat sa parchezi aiurea pe strada unde te taie capu

locatar tolstoi 31 martie 2015 at 22:48

domnu nicu….stiu ca vi des pe aici pt ca te vad…defapt vad masina politiei locale….deci in timpul serviciului faci vizite….rezulta ….bani incasati de pomana…din pacate

necajitu 31 martie 2015 at 23:21

chiar pe bune,atata intriga pe un subiect atat de banal?unde parcheaza o masina a politiei?
asta e subiect?
nu va intereseaza noile impozite locale,subventia astronomica pe care o primeste stp, lipsa locurilor de munca,scaderea dobanzilor, valcov, tablouri, anaf,sri, dna,noul viceprimar( un nou abonat la banii publici)
nu e primul articol pe aceasta tema.o tema ridicola.
de ambulante nu va legati?
masinile pompierilor, ar trebui parcate legal, chiar daca incendiul este peste drum.
masina politiei trebuie sa fie parcata exemplar.
sunteti ridicoli, mai ales ca toti va parcati masinile pe zonele verzi si pe trotuarele orasului.
dar hai sa bagam si politia locala in rahat.
eu preferam o dezbatere pe sumele astronomice date de guvern pt hrana politiei.

dar vad ca asta nu intereseaza pe nimeni.
eu personal parchez pe unde pot.si in general nu pe trotuar.

FelixmT 1 aprilie 2015 at 7:47

Dar de strazile Gladiolelor si Detunata ce sa mai spunem? Strazi foarte circulate si pline de masini, sa vedeti ce frumos e sa conduci pe aceste strazi.

gigi kent 1 aprilie 2015 at 8:19

@locatar Tolstoi
mai sunt locuri de parcare neplatite? nu mai sunt deoarece toti „locatarii” isi parcheaza dubele, camioanele si masinile de firma.
Chiar mai este unu de vine acasa cu buldoexcavatorul si-l parcheaza in fata blocului, pe loc concesionat.

ilie de la uzina 1 aprilie 2015 at 11:20

moment istoric pentru alba iulia.3 avioane A-10 THUNDERBOLT apartinand USAF, survoleaza municipul nostru, ca parte a unui exercitiu international.avion celebru, construit in jurul tunului de bord, un pradator de blindate.
1 aprilie 2015, alba iulia, ora 11.07 am.

titus 1 aprilie 2015 at 19:24

@bula ;
Ai nume predestinat din : ,,Limba Romana ?? ¨ , corect ar fi : limba romana ! . Bulisor – alt semianalfabet care are bemveu cu numere de bulgaria (cu b mic se scrie ?) , zi tu bula …

Comentariile sunt oprite