Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sticla Arieșul Turda – CSO Cugir 0-1 (0-0), în derby-ul rundei! Cugirenii sunt lideri! Pas decisiv spre barajul de promovare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Cugir a reușit o victorie imensă la Turda, gol M. Lupu (87) și gruparea de sub Drăgana a fost pentru o zi lider al Seriei a 9-a. Trupa de sub Drăgana și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a 2-a, mai așteptând doar confirmarea matematică (Unirea Ungheni a pierdut la Ocna Mureș).

Trupa de sub Drăgana și-a etalat maturitatea în derby-ul etapei, a fost pragmatică, speculativă și a reușit să răpună singura echipă din serie ce nu a cunoscut gustul eșecului în 2021, dar și sub comanda lui Artur Podar, Sticla fiind revelația primăverii. A rezultat o partidă de luptă, cu extrem de puține faze de poartă, un soi de șah etern în care fiecare oponentă a căutat în primul rând să-și securizeze jumătatea proprie.

„Roș-albaștrii” au fost stăpâni pe situații, au avut emoțiiii doar la două oportunițăți ale lui Fl. Dan (60, 65) și au câștigat trei puncte mari, cu  4-a victorie la rând, una care practic pecetluiește prezența la barajul de promovare, miza acestui final stagional fiind menținerea pe locul întâi. „Pot spune că este cel mai important gol al acestui sezon, până în prezent, întrucât a fost unul ce a adus trei puncte prețioase. Nu este important să devin eu golgheterul seriei, cât ca echipa să câștige. Vrem să continuăm șirul succeselor până la final și abia apoi ne gândim la baraj„, a spus Marius Lupu, atacantul ajuns la „cota” 9 în acest campionat (la egalitate cu Fl. Dan, Sticla Arieșul Turda.

*0-1, MIN. 87: M. LUPU a șutat puternic, din 13 metri, în stânga lui Onciu, din pasa lui Șuteu (primul șut pe poartă al oaspeților), deschis în diagonală de Itu.

*Lucian Itu: „Băieții merită toate felicitările”

Am realizat o victorie foarte muncită, la fel ca în tur, la Cugir. Sticla este o echipă foarte bună,  care dacă se va menține în actuala componență, anul viitor va avea un cuvânt greu de spus. Băieții merită toate felicitările, pentru că s-au mobilizat lș s-au concentrat la acest joc, deși cu siguranță, aveau în minte faptul că nu mai avem cum pierde locul doi. În acest meci a contat experiența. dar mai ales puterea de luptă și de concentrare. Trebuie să rămânem serioși în continuare, deși este clar că ne bucurăm că suntem la baraj. Acest lucru reprezintă un prim pas din ceea ce ne dorim să realizăm”, a explicat Lucian Itu, intrat în teren în minutul 73.

Primul șut pe poastă s-a consemnat ăn minutul 60, când Fl. Dan, scăpat pe dreapta a trimis plasat, mingea fiind reținută de Toilă. O altă ocazie a gazdelor, Fl. Dan (65), din 13 metri a trimis peste! În minutul 73 trei înlocuiri în distribuția cugireană, între acestea și antrenorul Lucian Itu, la prima prezență din 2021

Prima oportunitate a meciului: Vitinha (19) – lovitură liberă lateral dreapta, peste transversală. Partida este una închisă, c o prelungită perioadă de tatonare. Cordoș (40) a reluat cu capul peste bară, din 7 metri. A reultat o repriză modestă, în care combatantele nu au șutat pe spațiul porții

Este un duel și între principalii marcatori ai seriei, Fl. Dan – 9 reușite (3 în primăvară) și M. Lupu – 8 goluri (o reușită în 2021), ultimul la egalitate cu Tilincă (Sănătatea Cluj)

Sticla Arieșul (locul 5, 21 de puncte), este singura combatantă din serie ce nu a cunoscut gustul eșecului în 2021.

*Itu, părtaș la un 6-0 la Turda!

Gruparea de sub Drăgana a câștigat 5 din cele șase jocuri directe în ultimii ani. O singură remiză s-a înregistrat în 2014, la Turda, în rest doar succese cugirene. Inclusiv un set de tenis, 6-0 (4-0), în septembrie 2014, sub comanda lui Marius Opric, la primul sezon după revenirea în Liga a 3-a, între autorii golurilor fiind Șuteu – o dublă, Itu – actualul antrenor al viceliderului, alături de Cîrstean, D. Lupșan sau Iovănescu!

Sticla Arieșul: Onciu – Chiș, Ionescu, Fl. Cordoș, Val. Marcu – Cimpoeșu, Paleoca – Hetea (71, Lemnaru), Ciurcui (85, Băețan), Salcău (56, Al. Savu) – F. Dan; rezerve Botezan, Busuioc, Vescan, Pîrvu. Antrenor Artur Podar.

CSO Cugir: Toilă – Al. Rus, Vlădia, Șt. Radu, Vitinha – Boldea,  I. Grozav (73, Șuteu) – Dușmanu (73, L. Contra), P. Păcurar (73, Itu),  Cocan, (61, Tăban) – M. Lupu (90, Cioargă); rezerve: R. Opric, Budin, Casian, M. Neagu. Antrenor Lucian Itu.

Avertismente: Fl. Cordoș (48)/ P. Păcurar (8), Boldea (55)

Arbitri Oct. Ciucanu (Brașov), T. Kopriva (Carei), Z. Tamasi (Odorheiu Seciuesc) Observatori I. Hotico (Baia Mare), I. Orosfoian (Tg. Mureș)

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8144]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea