FOTO: Spaţii de joacă pentru copii din Alba Iulia, lăsate de izbelişte. Aparate mâncate de rugină şi deteriorate

parcuri de joaca23Primăria municipiului Alba Iulia a investit în ultimii ani sume importante în amenajarea unor parcuri şi locuri de joacă pentru copii, în majoritatea cartierelor din oraş. Acesta este un lucru bun. Rău este că, acum, odată cu venirea primăverii, spaţiile pentru distracţia copiilor din unele cartiere ale oraşului nu prea pot fi folosite de cei mici. O parte dintre aparatele de joacă din mai multe părculeţe sunt vechi, mâncate de rugină şi  rupte, reprezentând un adevărat pericol pentru copilaşii care, neavând alternative, se joacă aici. Este de părere un cititor ziarulunirea.ro, care ne-a sesizat cu privire la faptul că parcurile de copii din oraş se află într-o stare deplorabilă, şi că el unul, în asemenea condiţii nu se încumetă să-şi lase copilul la joacă.

parcuri de joaca10La sesizarea cititorului ne-am deplasat la mai multe părculeţe de joacă din oraş, unde am remarcat, din păcate, că acesta are dreptate. Aparatele de joacă sunt uzate iar unele dintre ele nu mai sunt întregi. Balansoarele sunt rupte, vopseaua de pe ţevile ce susţin toboganele este scorojită, iar în unele părţi lipsesc coşurile de gunoi.

ELIT

E drept, nu e vina autorităţilor locale că acestea au ajuns în starea în care se află. Cu siguranţă aparatele de joacă au fost stricate tot de copii, sau vandalizate de tineri teribilişti, însă totuşi merită atenţie.

Primele raze de soare a scos albaiulienii din casă, iar parcurile de joacă sunt asaltate de părinţi veniţi cu micuţii la joacă. Pentru siguranţa copiilor, dorim ca prin acest articol să atragem atenţia atât cetăţenilor să se îngrijească de bunurile din oraş cât şi autorităţilor, pentru a face ceva în vederea reamenajării parcurilor, prin repararea şi vopsirea unor aparate de joacă sau dotarea cu altele noi.

Vă prezentăm mai jos imagini cu aparate de joacă aflate într-o stare jalnică, din câteva părculeţe de joacă din Alba Iulia:

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

cetatean 14 martie 2014 at 14:07

Ei hei hei Mirciulica Mirciulica cum te-ai spalat tu pe maini.Banii iai luat si gata pa larevedere.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...