Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Spaţii de joacă pentru copii din Alba Iulia, lăsate de izbelişte. Aparate mâncate de rugină şi deteriorate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

parcuri de joaca23Primăria municipiului Alba Iulia a investit în ultimii ani sume importante în amenajarea unor parcuri şi locuri de joacă pentru copii, în majoritatea cartierelor din oraş. Acesta este un lucru bun. Rău este că, acum, odată cu venirea primăverii, spaţiile pentru distracţia copiilor din unele cartiere ale oraşului nu prea pot fi folosite de cei mici. O parte dintre aparatele de joacă din mai multe părculeţe sunt vechi, mâncate de rugină şi  rupte, reprezentând un adevărat pericol pentru copilaşii care, neavând alternative, se joacă aici. Este de părere un cititor ziarulunirea.ro, care ne-a sesizat cu privire la faptul că parcurile de copii din oraş se află într-o stare deplorabilă, şi că el unul, în asemenea condiţii nu se încumetă să-şi lase copilul la joacă.

parcuri de joaca10La sesizarea cititorului ne-am deplasat la mai multe părculeţe de joacă din oraş, unde am remarcat, din păcate, că acesta are dreptate. Aparatele de joacă sunt uzate iar unele dintre ele nu mai sunt întregi. Balansoarele sunt rupte, vopseaua de pe ţevile ce susţin toboganele este scorojită, iar în unele părţi lipsesc coşurile de gunoi.

E drept, nu e vina autorităţilor locale că acestea au ajuns în starea în care se află. Cu siguranţă aparatele de joacă au fost stricate tot de copii, sau vandalizate de tineri teribilişti, însă totuşi merită atenţie.

Primele raze de soare a scos albaiulienii din casă, iar parcurile de joacă sunt asaltate de părinţi veniţi cu micuţii la joacă. Pentru siguranţa copiilor, dorim ca prin acest articol să atragem atenţia atât cetăţenilor să se îngrijească de bunurile din oraş cât şi autorităţilor, pentru a face ceva în vederea reamenajării parcurilor, prin repararea şi vopsirea unor aparate de joacă sau dotarea cu altele noi.

Vă prezentăm mai jos imagini cu aparate de joacă aflate într-o stare jalnică, din câteva părculeţe de joacă din Alba Iulia:

[nggallery id=1277]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea