Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Sentimentele și gândurile unei campioane.Iulia Andreș din Câmpeni, locul I la Olimpiada Națională de Limbi Romanice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Iulia Andres001În acest an am reprezentat cu cinste școala și orașul Câmpeni la olimpiadele școlare – faza județeană la disciplinele: limba română, limba engleză, geografie și limba franceză, la ultimele două calificându-mă pentru etapa următoare, cea națională.

Prima mea participare la o etapă națională, cea de limba franceză, mi-a oferit prilejul de a vedea că se poate trăi într-un cuvânt. „Olimpiada” este cuvântul în care locuiesc de ceva vreme. Mi-e greu să spun dacă aş mai putea ieşi de-aici. „Olimpiada” e deja în interiorul meu, e încăperea în care toate cuvintele mele se adună şi vibrează pentru viaţă.

Înainte de orice probă, atât scrisă, cât și orală, sentimentele fiecărui elev-olimpic sunt de emoție, dar totodată și de bucurie. Dorința de a explora necunoscutul este una extrem de mare. Înainte de primirea subiectului m-au cuprins niște fiori, fiori de teamă și mândrie în același timp, știam ca mă aflu printre cei mai buni copii din țară, dar odată cu vizualizarea acestuia au dispărut de-îndată. După ieșirea din sala de concurs, vedeam pe coridoare priviri vesele, triumfătoare, dar și priviri triste. Oricare ar fi fost rezultatul competiției, eu aș fi privit înainte, mândră că am ajuns până aici.

La aflarea notelor am explodat de bucurie, am fost cel mai fericit om de pe pământ, cel mai mare rezultat – 98,8 puncte, premiul I la faza națională. Rezultatul obținut a fost pe măsura muncii și strădaniei pe care am depus-o de-a lungul anilor, cu sprijinul celor dragi – familia, dar bineînțeles și cu cel al domnilor profesori de la Școala Gimnazială Câmpeni, mai ales al doamnei profesoare Liliana Daniela Arieșanu, un dascăl cu reale calități în meseria pe care o face cu multă dăruire și pasiune.

Iulia ANDREŞ

[nggallery id=1515]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat

Ziarul Unirea

Publicat

în

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat La nivelul județului Alba a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență de către Prefectul județului Alba – domnul Nicolae Albu, fiind adoptate mai multe măsuri având în vedere situația meteo prognozată pentru perioada următoare, COD PORTOCALIU de val de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea