Rămâi conectat

Economie

FOTO: Seminar de informare pentru beneficiarii IMM. ADR CENTRU sprijină investitorii privaţi să-şi implementeze cu succes proiectele finanţate prin POS CCE

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ADR Centru002La sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia a avut loc marţi, 29 aprilie, un seminar de informare pentru reprezentanţii beneficiarilor privaţi care au contractat fonduri nerambursabile de peste 54 milioane lei, pentru investiţii în Regiunea Centru prin Axa Prioritară 1, Operaţiunea 1.1.1 A1 a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Experţii ADR Centru au prezentat beneficiarilor de fonduri nerambursabile pentru finanţarea investiţiilor mari ale IMM documentele ce trebuie întocmite pe parcursul implementării proiectelor, modalitatea de decontare a sumelor contractate, dar şi noi oportunităţi de finanţare care vor fi disponibile pentru firme pe viitor.  

Fondurile solicitate, la care se adaugă şi contribuţia beneficiarilor, vor fi investite în lucrări de construcţii a unor noi hale de producţie sau modernizarea celor vechi, în dotarea cu noi linii de producţie ce vor îmbunătăţi performanţele şi capacitatea economică a întreprinderilor, se vor acADR Centru004hiziţiona echipamente moderne, precum şi alte dotări necesare pentru crearea unui mediu de lucru sigur şi performant. Fondurile nerambursabile solicitate sunt alocate din cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice – Operaţiunea  1.1.1 – A1 Investiţii cuprinse între 1.065.000 lei şi 6.375.000 lei pentru IMM, apel 3. Investiţiile vor fi realizate în următoarele domenii de activitate: construcţii, lucrări de instalaţii electrice, prelucrarea mangalului, activităţi de tipărire, producerea reperelor metalice pentru industria auto şi industria construcţiilor, producerea şi comercializarea articolelor tricotate, fabricarea produselor din material plastic, producerea pieselor auto, prelucrarea lemnului, lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor.

 ”Firmele din Regiunea Centru au aşteptat prea mult, respectiv din 2011, deblocarea acestor fonduri. S-a văzut pe parcursul anului 2013 că am recuperat perioada în care au fost sistate operaţiunile şi am avansat foarte bine în contractarea şi implementarea proiectelor. Acum asigurăm monitorizarea acestor proiecte, sprijinind firmele să fie competitive şi să concureze pe piaţa internă şi pieţele internaţionale, să creeze noi locuri de muncă. Axa Prioritară 1 a POS CCE, în cadrul căreia ADR Centru are rolul de Organism Intermediar, susține astfel investițiile importante pentru generarea de locuri de muncă în beneficiul cetățenilor. Pe toate operațiunile pe care le gestionăm în cadrul POS CCE vor fi peste 700 de beneficiari, ale căror proiecte în valoare totală cumulată atrag peste 500 milioane lei în economia Regiunii Centru. Acordăm un tratament egal tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile, dar proiectele mari ale IMM necesită o atenție specială, de aceea organizăm periodic astfel de întâlniri, astfel încât mediul de afaceri să atragă cât mai multe fonduri europene”, a declarat Simion Crețu, director ul general  ADR Centru.

ADR Centru003Participanţilor la seminarul de marţi le-a fost prezentat stadiul procesului de contractare, după care au primit informaţii punctuale despre documentele ce trebuie prezentate la ADR Centru în termen de 90 de zile de la semnarea contractelor, conform prevederilor contractului de finanţare. De asemenea, a fost prezentat Ordinul 1120/2013 privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privaţi pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări. Discuţiile au pus accent pe mecanismul cererilor de plată, dar şi asupra prevederilor Manualului de Identitate Vizuală, ce sunt aplicate de către toţi beneficiarii. La finalul seminarului, cei ce doresc să mai acceseze şi alte fonduri nerambursabile, au fost informaţi despre direcţiile europene şi naţionale în ceea priveşte finanţarea firmelor din fonduri europene în perioada 2014-2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea