Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Sediile DSP Alba, renovate după 20 de ani. Decizia a fost luată după ce veniturile instituției au crescut cu 63% în 2016

Dragoş Suciu

Publicat

în

Sediile Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, de pe strada Mușețelului și Bulevardul Revoluției din Alba Iulia, au fost complet renovate, pentru prima dată după 20 de ani, decizia fiind luată după ce veniturile proprii ale instituției au crescut, în 2016, cu 63% față de 2015, iar acești bani puteau fi folosiți pentru reparații capitale sau puși la dispoziția Ministerului Sănătății (MS).

sedii-dsp-alba-renovate006”Considerăm că lucrările erau necesare deoarece birourile se aflau într-o stare de degradare, după o perioadă lungă în care nu au fost realizate investiții. Înainte să cerem angajaților performanță, trebuie să le oferim condiții de muncă. Astfel, am luat decizia de a organiza licitații pentru reparații capitale, achiziționare de mobilier, respectiv aparatură și echipamente. Reparațiile au fost făcute din venituri proprii și nu am cerut de la Ministerul Sănătății. Acești bani, dacă nu erau utilizați în acest scop, ar fi trebuit puși la dispoziția Ministerului Sănătății. Aceste fonduri nu puteau fi folosite, conform legii, pentru investiții în spitale, ceea ce este, trebuie să recunoaștem, mult mai important”, a spus directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea.

Licitațiile au fost făcute în luna septembrie, prin Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), iar lucrările s-au terminat la începutul acestui an.  

Cele 40 de birouri și magazii ale DSP Alba au fost zugrăvite, pardoseala a fost schimbată, s-au efectuat lucrări la instalațiile electrice, iar sistemele de iluminat au fost schimbate. Totodată, s-au achiziționat birouri, mobilier, s-au schimbat vechile geamuri și s-au montat termopane, în vederea eficientizării termice, iar grupurile sanitare au fost renovate. În total, suprafața reînnoită depășește 1.300 de metri pătrați.

Pentru acest an, conducerea DSP Alba își propune menținerea trendului de creștere a veniturilor proprii, urmând să continue investițiile. 

[nggallery id=3249]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea