Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Secţia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului din Alba Iulia, aproape de finalizare. Schimbări din 15 octombrie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spaţiile Unităţii de Primiri Urgenţe au intrat în lucrări de reabilitare în data de 25 iunie, iar după mai puţin de patru luni, primul tronson este aproape finalizat, urmând ca după data de 15 octombrie, activitatea medicilor din Secţia Unităţii de Primiri Urgenţe să fie mutată în locaţia reabilitată. După ce se va realiza această mutare, „Compact Construct”, firma care a câştigat licitaţia va efectua lucrări de renovare, în spaţiul în care UPU şi-a desfăşurat activitatea în ultimele 3 luni.

Situaţie dificilă pentru cadrele medicale de la UPU

A fost o perioadă mai dificilă pentru medicii de la urgenţe din Alba Iulia, aceştia au fost nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea în doar două săli, în ultimele trei luni. Cu toate acestea numărul pacienţilor nu a fost mai mic, şeful UPU, Aurel Crişan ne-a informat că în 24 de ore, aproximativ 150 de persoane cu diferite probleme vin la urgenţe. Pentru a vă face o imagine despre situaţia dificilă a medicilor de la UPU, Aurel Crişan ne-a spus că în acest an, până astăzi 2 octombrie, 39.000 de pacienţi au fost consultaţi la această secţie. Dacă această proporţie va continua, anul 2013 va aduce peste 50.000 de pacienţi cu probleme, la această secţie. Într-o tură se află 2-3 medici, de diferite specializări, iar pentru a evita supraaglomerarea secţiei, reprezentanţii spitalului recomandă populaţiei să se vină la UPU, doar când se află într-o situaţie de o asemenea „natură”, o situaţie de urgenţă.

Teoretic, după 15 octombrie va fi mai bine.

După ce am văzut noua locaţie, care este considerabil mai mare decât cea în care se fac consultaţii acum, pot afirma că medicii vor avea un plus de spaţiu şi de condiţii, după 15 octombrie. Medicul Aurel Crişan, ne-a prezentat locaţia renovată, aceasta fiind reabilitată complet, iar din luna noiembrie, când întreaga lucrare va fi terminată, spaţiul de la urgenţe se va mări cu aproximativ 45%. Astfel, dacă Spitalul Judeţean Alba ar beneficia şi de un plus de personal, ne-am putea apropia de spitalele din marile oraşe ale ţări, în ceea ce priveşte condiţiile din secţia de urgenţă.

La licitaţia pentru reabilitarea şi extinderea spaţiilor Secţiei de Urgenţe au participat 13 firme, una a fost descalificată, iar contractul a fost semnat cu societatea „Compact Construct” SRL Alba Iulia şi are o valoare de 975.000 lei fără TVA.

Spitalul din Alba Iulia se poate mândri cu un heliport

De curând, în curtea Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a fost inaugurat Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, care este funcţionabil şi pe timp de noapte. Acesta este necesar pentru aterizarea şi decolarea elicopterelor medicale şi pentru obţinerea unui punctaj cât mai mare la certificarea ISO pentru spitalul din Alba Iulia.

[nggallery id=366]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea