Rămâi conectat

Sport

FOTO: „Seara Campioanelor” 2017 în „Mica Romă”! Volei Alba Blaj, câştigătoarea eventului naţional, ovaţionată de fanii blăjeni

Publicat

în

Volei Alba Blaj a celebrat în stil de mare echipă performanţa istorică realizată în această stagiune, când în „Mica Romă” au ajuns campionatul şi Cupa României, „Seara Campioanelor” având şi un moment special şi emoţionant, acela când Darko Zakoc şi Adina Salaoru au devenit cetăţeni de onoare ai Blajului.

Aproximativ 2000 de blăjeni (10 la sută din populaţia municipiului au fost prezenţi), marţi seara, în Parcul Avram Iancu, la „Seara Campioanelor”, moment de suflet în care s-a sărbătorit eventul cucerit de Volei Alba Blaj, în ediţia 2016-2017, când echipa condusă de Darko Zakoc a câştigat pentru a treia oară campionatul şi, în premieră, Cupa României.

Seara de vis a început cu concertul oferit de Nicoleta Oancea & Band, în timp ce suporterilor prezenţi le-au fost oferite poze cu Volei Alba Alba Blaj, cu autografele campioanelor. Echipa de aur a ajuns în Parcul “Avram Iancu” ca o adevărată campioană, cu autocarul personalizat, drumul spre tribună fiind parcurs în aplauzele spectatorilor, care le-au întâmpinat cu ovaţii pe jucătoarele lui Darko Zakoc, în frunte cu Adina Salaoru şi Nneka Onyejekwe, ce au prezentat ambele trofee. Până la urcarea pe scenă, fetele s-au bucurat în rândul spectatorilor, la un moment dat încingându-se o horă.

Electrica Furnizare Discount

*Momentul culminant, prezentarea campioanelor!

Darko Zakoc a fost cel mai aclamat om al serii, antrenorul sârb fiind ovaţionat la scenă deschisă, în acordurile cunoscutului hit al trupei Queen, „We are the champions”. Prezentarea campioanelor a încins atmosfera, absentând numai Ana Antonijevic, revenită la Volero Zurich. Pătrunderea pe scenă a lotului de jucătoare şi a staff-ului tehnic a durat aproximativ 45 de minute, din tribune scandându-se în repetate rânduri “campionii, campionii”. Preşedintele Sergiu Ştefănescu a oferit alte clipe unice, mulţumindu-le jucătoarelor şi antrenorilor în limbi diferite, după naţionalitate celor către care s-au îndreptat mesajele de felicitare. “Vă mulţumim că aţi venit în număr atât de mare ca să îi vedeţi pe eroii Blajului, pe cei ce ne-au oferit atâtea clipe magice”, a spus Ştefănescu. “Toate cele trei titluri sunt importante, au valoare în felul lor, alte bucurii, altă fericire, alte emoţii, dar fiecare este important în parte”, a transmis căpitanul Adina Salaoru, o altă “vedetă” a serii, alături de Darko Zakoc.

*”Vrem să rămânem primii”

Darko Zakoc, omul-trofeul, ajuns la al 18-lea campionat câştigat în carieră a transmis un mesaj emoţionat, dar în acelaşi timp tranşant. “Performanţele adevărate nu se pot face fără oameni mari, aceştia sunt Ion Dumitrel şi Gheorghe Rotar! Susţineţi această echipă, Blajul este capitala voleiului românesc!”, a spus Zakoc, adresându-se celor prezenţi, înainte ca Ion Dumitrel şi Gheorghe Rotar să se alăture, pe scenă, echipierelor şi antrenorilor Volei Alba Blaj. “Ne-am dorit să fim primii şi aşa vom rămâne, primii! Ne-am propus performanţe, le-am realizat, felicitări Gigi (n.r. – Rotar), felicitări Darko! Mulţumesc tuturor celor din Blaj, unde este cel mai minunat public din România iubitor de volei”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Alba. “Vom rămâne aceiaşi luptători, oraşul acesta merită performanţă. Acest club este un fenomen în voleiul românesc! Adina Salaoru şi Darko Zakoc, doi dintre cei mai importanţi şi longevivi oemeni de la Volei Alba Blaj au făcut extraordinar de mult pentru imaginea Blajului”, a spus Gheorghe Rotar, înainte de a înmâna diplomele de cetăţeni de onoare, acesta aruncând mănuşa, pe un ton de glumă şi către alte jucătoare, pentru a ajunge şi ele la al treilea titlu cu Blajul, caz în care vor deveni cetăţeni de onoare.

Superbul foc de artificii a tras cortina peste un eveniment remarcabil, de suflet, ce a pus punct unei stagiuni de vis pentru Volei Alba Blaj, un club istoric pentru sportul din Alba! Viitorul… o nouă ştachetă, atacarea unui nou titlu de campioană, un obiectiv firesc în “Mica Romă”!

Publicitate

Sport

FOTO| Vasile Hârjoc, rezultat de excepție la BMW Berlin Marathon: Locul 4 pentru alergătorul cugirean

Publicat

în

Eveniment sportiv de masă, BMW Berlin Marathon, desfășurat în mod traditional în ultimul weekend din septembrie, a adunat și de această dată ( 25 septembrie) peste 40.000 de alergători din întreaga lume. Cursa de maraton realizată pe distanța oficială de 42,195 km s-a desfășurat pe un traseu aflat pe străzile din Berlin, iar în cadrul acesteia au luat parte atât sportivi profesioniști cât și amatori.

La grandiosul concurs a participat și cunoscutul atlet veteran Vasile Hârjoc de la C.S. ,,Metalurgistul” Cugir, nelipsit de de foarte mulți ani, de la asemenea manifestări de anvergură.

Și de această data, Vasile Hârjoc (categ. + 65 ani) a obținut un rezultat de excepție, situîndu-se pe poziția a IV-a, terminând cursa în 3 ore 24 minute 6 secunde. Potrivit lui Hârjoc, în fața sa au finalizat proba reprezentantul Irlandei de Nord, al Norvegiei și Elveției. El a fost urmat – (locul 5) de maratonistul Statelor Unite.

Electrica Furnizare Discount

,,A fost o luptă destul de grea, cu un număr record de participanți, iar locul IV înseamnă pentru mine un mare succes. Acum, mă gândesc la marile competiții care vor avea loc anul viitor și anume: Campionatele Mondiale de Maraton de la Londra (luna aprilie) și Tokyo (septembrie 2022)”, ne-a declarat atletul cugirean.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Sport

Viitorul Sântimbru a schimbat liderul după succesul net de la Daia Română | Viitorul Vama Seacă – prima victorie

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia este noul lider al Ligii a 4-a, după ce Viitorul Sântimbru a câștigat net, 3-0, la Daia Română, împotriva formației ce avea maximum de puncte după 4 runde! De asemenea, și Viitorul Vama Seacă a repurtat primul succe stagional.

Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag 2-1 (2-0)

Trupa din comuna Hopârta a spart gheața și și-a trecut în drept primul succes stagional (în precedentele două jocuri interne a strâns un singur punct. Viitorul s-a desprins după nicio jumătate de joc, golurile fiind marcate de Vaida (2) și I. Cociș (28), diferență cu care s-a intrat la vestiare. La reluare, C. Diaconu (75) a redus diferența dar nu a fost îndeajuns pentru nou-venita în Liga a 4-a ce a avut trei deplasări (toate înfrângeri) în aceste 4 runde.

Electrica Furnizare Discount

Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru 0-3 (0-2)

Imprevizibila formație din Galtiu a furnizat surpriza rundei: 3-0 la Daia Română, împotriva fostului lider ce avea maximum de puncte după 4 partide. A fost un meci al orgoliilor în condițiile în care antrenorul gazdelor Ștefan Fogoroși a colaborat cu familia Hulea în Liga a 3-a, ediția trecută, la Industria, despărțirea producându-se după o gluimă deloc gustată, de 1 aprilie. Defensiva dăiană, cea mai bună a eșalonului până la ora acestui meci, învinsă o singură dată, în prima rundă, cu Energia Săsciori, a fost răpusă de reușitele lui Biro (22), Cos. Olălău (41) și Mucea (88). Viitorul Sântimbur venea după trei eșecuri, însă a câștigat pe un teren greu și a schimbat liderul, CS Universitatea prelunând șefia

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Industria Galda a urcat pe trei, CIL Blaj – remiză cu Olimpia, Performanța Ighiu – prima victorie

Publicat

în

Alte trei jocuri din etapa a 5-a a Ligii a 4-a:

Kinder Teiuș – Performanța Ighiu 1-3 (1-2)

Au marcat: D. Stanciu (36, penalty), respectiv C. Dănilă (8), Tripșa (22, penalty), S. Turuș (75).

Electrica Furnizare Discount

Duelul dintre cele două grupări ce nu au câștigat în acest sezon a fost tranșat de vizitatori. Performanța reușește primul succes al campionatului (a mai câștigat și cu Târnevele Tiur, dar rezultatul a fost anulat de retragerea oponenților). Teiușenii gustă din nou din cupa amărăciunii și rămân cu “lanterna roșie”, fără punct acumulat. În actul secund, pentru aproximativ 10 minute, în ofensiva oaspeților au fost concomitent în teren tatăl Călin Dănilă (46 de ani) și fiul Cătălin Dănilă (17 ani).

CIL Blaj – Olimpia 1-1 (1-1)

Au marcat: Timiș (5), respectiv An. Bălan (25).

Formația din “Mica Romă” și-a menținut imbatabilitatea stagională și după al 5-lea val., însă a pierdut primele puncte interne, contra vecinei din ierarhie. Olimpia, o altă formație revelație a acestui start de sezon, la fel ca gruparea blăjeană, a realizat prima remiză, rezultat stabilit în prima jumătate de oră. Gazdele veneau după două succese consecutive, iar aiudenii au bifat a doua deplasare succesivă, etapa precedentă, la Zlatna, suferind primul eșec, într-un moment în care acumulaseră trei succese la rând.

Industria Galda de Jos – Inter Unirea 3-2 (2-1)

Au marcat: Bălaș (32), P. Medrea (39), An. David (58), respectiv Val. Drăgan (16), Sas (89).

Întâlnire spectaculoasă, cu răsturnări de sitiuații pe tabelă. Oaspeții au punctat primii, prin Val. Drăgan (ce a marcat iarăși, după ce a făcut-o și runda precedentă contra trupei lui Mihai Manea), dar amfitrionii au preluat inițiativa și s-au distanțat la 3-1, diferență decisivă în economia disputei. Industria venea după două remize acasă (cu același scor 1-1, cu CS Universitatea și CS Zlatna – o uriașă surpriză), acum reușind primul succes în fața fanilor (a doua partidă câștigată la rănd) și urcând pe treapta a treia a podiumului. “Interiștii” s-au predat greu, la fel ca etapa anterioară, pierzând la o diferență minimă în fața unei alte protagoniste la lupta la vârf.

Partidele Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru sunt la ora 17.00

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare