FOTO: Sâmbătă, parcul din Ciumbrud a fost invadat din nou de parfum și culoare, la a XV-a ediție a Zilei Rozelor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Producătorii de trandafiri din Ciumbrud sunt, sâmbătă, din nou în centrul atenţiei, alături de cei din tot județul Alba, cu ocazia tradiționalei sărbători, Ziua Rozelor, organizată în localitate.

ziua rozelor 2016003Programul a debutat cu o paradă în care s-au încolonat trăsuri şi maşini decorate cu flori, condusă de majorete care au susținut un adevărat spectacol în acordurile muzicii de fanfară, pe tot traseul parcurs între Primăria Aiud și Parcul Rozelor din Ciumbrud.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

La locul central de desfășurare a evenimentului vizitatorii au parte de o adevărată explozie de miresme și culori. Producătorii s-au întrecut în ornarea standurilor punând la încercare imaginația familiei și angajaților pentru a confecționa cele mai frumoase aranjamente florale. Pe toată durata evenimentului aceștia vor prezenta soiurile de trandafiri pe care le cultivă și vor povesti celor ce se opresc să le admire munca, despre frumusețea dar și greutățile meseriei pe care și-au ales-o.

Sărbătoarea de la Ciumbrud se desfășoară pe parcursul întregii zile, după următorul program:
Ora 12.00 –  Cel mai frumos stand – concurs

Ora 12.30 –  Cel mai frumos aranjament de trandafiri – concurs

Ora 13.00  – Duelul Rozelor – concurs

Ora 13.30  – Desemnare Trandafirul anului

Ora 14.00  – Premierea cultivatorilor de trandafiri

Ora 14.30  – Program artistic (spectacol de muzică ușoară și populară)

Ora 16.30  – Tombola pentru vizitatori

Ora 17.00  – Program artistic

Ora 22.00  – Balul Rozelor & Foc de artificii.

Recunoscută atât în ţară cât şi pe plan internaţional pentru soiurile de trandafiri cultivate aici, localitatea Ciumbrud devine raiul acestor flori minunate în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii iunie, când toţi iubitorii trandafirilor sunt invitaţi la această sărbătoare pentru a aduce un omagiu acestei nobile flori, dar şi celor care îi cultivă și îi îngrijesc cu atâta pricepere, cultivatorii județului Alba.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Asociaţia Alba – Afroda, Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Ciumbrud şi Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

superb 27 iunie 2016 at 10:45

Ziua rozelor sau Rosalia se sarbatorea inainte de crestinism de catre pagani apoi acesta sarbatoare s-a suprapus cu Rusaliile si cu timpul nu s-a mai sarbatorit Rosalia ci Rusaliile. Dar tot mai frumoasa e ziua rozelor decat Rusaliile.

Comentariile sunt oprite