FOTO: S-au făcut primele probe de lumini, pe Podul Unirii din Alba Iulia

Podul Unirii, construit din metal și sticlă, ce face legătura între Monumentul Marii Uniri și Catedrala Reîntregirii, este foarte aproape de finalizare. Sâmbătă seara s-au făcut primele probe de lumini, după cum a anunțat deputatul Florin Roman, pe rețeaua de socializare:

”In aceasta seara, impreuna cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, cu președintele Consiliului judetean Alba, Ion Dumitrel, și cu arhitectul Nelutu Strajan am asistat la primele simulări de pornire a iluminatului pe podul ce face legătura între Monumentul Unirii și Catedrala Încoronării. Podul lung de 140 de metri și lat de 6 metri, o sa fie ceva spectaculos. Practic, podul leagă “Axa țării”. Vor fi multe surprize plăcute, pentru cei care vor sa sărbătorească Centenarul Marii Uniri, in capitala de suflet, Alba Iulia. Și fiind vorba de surprize, extrem de frumoase, va așteptăm sa sărbătorim impreuna ziua naționala și sa ne bucurăm impreuna! Pentru ca toate lucrările vor fi terminate la timp”, a scris Florin Roman.

Podul este construit din metal, partea de călcare va fi din lemn tehnic, iar pe margini va avea două culoare de sticlă. Totodată, în două zone în care podul se va sprijini de bastioane, se vor amenaja spaţii iluminate unde Muzeul Unirii va amplasa periodic piese care pot fi expuse în aer liber. Acesta va avea o lungime de 150 metri şi o lăţime de 6 metri.

Podul va avea o grosime de 50 de centimetri şi va fi armat astfel încât să susţină sute de persoane care ar sta pe el în acelaşi timp, aşa cum autorităţile se aşteaptă deja să se întâmple la 1 Decembrie 2018, când va fi aniversat Centenarul Marii Uniri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...