FOTO: România, start perfect la Euro 2019! „Tricolorii mici” au învins Croația, scor 4-1, generația lui Ianis Hagi a ieșit la rampă!

România a învins Croația în meciul de debut la Euro 2019,  4-1 (2-1), la San Marino, având un start perfect în turneul final dedicat tineretului, după o prestație entuziasmantă!

Start perfect pentru echipa lui Mirel Rădoi, ce s-a simțit precum acasă în atmosfera creată de cei peste 3000 de fani din tribună. O căldură sufocantă a însoțit startul confruntării, dar atmosfera a devenit una incendiară după ce ‘tricolorii” au avut 2-0 aventaj în minutul 14, după golurile lui Pușcaș (11, din penalty, dictat după consultarea VAR) și I. Hagi (14). Croații au replicat prin vedeta Vlasic (18) – reușită ce a întregit un start de joc fabulos. Jocul s-a mai stins, însă închizătorul T. Băluță (66) a reușit o fază superbă și a majorat avantajul, pentru ca, în minutu 90; Ad. Petre să-și treacă numele pe lista marcatorilor, după o altă fază de a avut nevoie de consultarea VAR

ELIT

*Hagi, numele fotalului românesc!

„Tricolorii mici” au început excelent acest Euro Under 21, cucerind primele puncte la acest turneu final, România revenind după 21 de ani la un turneu final la acest nivel.

La 25 de ani de la minunile reușite la CM 1994 de „Generația de aur”, o nouă generație „tricoloră” caută apăsat prim-planul performanței, puntea ce face legătura fiind nimele

San Marino a fost invadat de suporteri români, galbenul fiind culoarea predominantă în cele două tribune ale arenei din liliputanul stat, în stadion fiind 4100 de spectatori la meciul inaugural al Grupei C.

România: I. Radu (cpt.) – C. Manea, Nedelcearu, Paşcanus, F. Ştefan – T. Băluţă, Cicâldău – Man, I. Hagi, A. Ivan – Puşcaş; rezerve Căbuz, A. Vlad – Boboc, F. Coman, A. Petre, R. Grigore, Dragomir, V. Ghiţă, D. Nedelcu, A. Rus, A. Ciobanu, D. Olaru. Antrenor Mirel Rădoi.

Celelalte partide:

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Campionatul European se disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Foto: Lucian DANCIU

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...