Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: România, remiză uluitoare în Elveția în preliminarile Euro 2024, Mihăilă a salvat un punct! Nicolae Stanciu, la al 60-lea meci în „tricolor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentativa României a reușit o remiză miraculoasă în campania de calificare către Euro 2024, 2-2 (0-2), la Lucerna, cu Elveția, într-un final de infarct. După ce Mihăilă, jucătorul Parmei, a egalat, elvețienii au lovit transversala în ultimele secvențe ale prelungirilor.

Nici la prima reușită a olteanului paradoxul fotbalistic de la Lucerna nu afișa realitatea disputei, se părea că scăpăm ieftin după iureșul elvețian. Dacă când mai și smulgi un punct, deși ai fost cu spatele la zid în majoritatea timpului, poți mulțumi Divinității că ai avut parte de o șansă greu de cuantificat și să nu încerci să deslușești inexplicabilul

O partidă în care la un moment dat se punea problema proporțiilor scorului, iar VAR-ul a anulat în minutul 80 un penalty pentru gazde, s-a încheiat cu o lovitură de teatru, un punct de aur pentru „tricolori”, remiza de domeniul miracolului fiind de aur raportat la calitatea evoluției.

Formației din „Țara Cantoanelor” nu-i vine să creadă că nu a câștigat un meci controlat aproape în totalitate, Elveția fiind pedepsită pentru aroganța etalată în anumite momente.

Un egal nesperat pentru „tricolori”, venit grație dublei rezervei Mihăilă (s-a accidentat și ratează Campionatul European de tineret), în final de meci, goluri în minutele 89 și 90+2, din pasele geniale oferite de Moruțan, salvând un punct incredibil!!!

Până în minutul 80, prestația „tricolorilor” a deranjat, reprezentativa condusă de Edward Iordănescu suferind enorm în acest duel cu favorita grupei.

Albaiulianul Nicolae Stanciu a purtat tricoul cu numărul 10 și a avut banderola de căpitan al naționalei, în al 60-lea său joc pentru România (12 reușite).

Cu peste 2000 de fani alături, între care și un grup de suporteri din Alba, România a dezamăgit în primul act, când a  fost dominată copios de elevii lui Murat Yakin, care au controlat întâlnirea în fața unui adversar neputincios. A fost 2-0 la pauză, puțin raportat la ceea ce s-a jucat, cu o dublă realizată de Amdouni, atacantul de la FC Basel, care a marcat golul secund după o fază în care am fost făcuți șah-mat, din două pase, iar Stanciu a ajuns în rol de ultim apărător. O repriză de coșmar pentru România, ce a început jocul cu o linie de 5 fundași și cu Screciu în fața lor, „găselnița” eșuată a selecționerului, rezultând o posesie zdrobitoare 74 la sută la 26 la sută, și șuturi pe poartă 10-1!

Cu două remize din deplasările din Kosovo și Elveția, România rămâne neînvinsă din 4 meciuri în actuala campanie, iar în privința locului secund, care asigură participarea la turneul final, bătălia va fi în septembrie, acasă cu Israel.

La Lucerna, unde albaiulianul Gheorghe Grozav a semnat în 2012, golul victoriei României, la debutul în echipa națională, Nicolae Stanciu a ajuns la selecția cu numărul 60 în prima reprezentativă.

Din motive medicale, apărătorul Andrei Rațiu (SD Huesca, azi, 20 iunie, a împlinit 25 de ani), nu a fost inclus în lot, iar în Kosovo a rămas pe bancă.

Foto: Lucian DANCIU, Lucerna


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Ungheni – CS Universitar Alba Iulia 2-3 (0-0), în play-off-ul eșalonului terț!!! Studenții au dat lovitura

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitar Alba Iulia a dat lovitura la Ungheni, la primul joc după despărțirea de antrenorul Bruno Vienescu! Formația din Cetatea Marii Uniri au învins 3-2 (0-0), după un al doilea act de senzație, în care au revenit de la 0-1. Interimatul asigurat de Nicolae Ghișa a adus și prima victorie din play-off, după 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea