FOTO: Reprezentanți ai Bridge Club Apullum, la un concurs, în Ungaria | În weekend, la Alba Iulia, Campionatul Național de Echipe, Divizia B

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În weekend, reprezentanți ai Bridge Club Apullum Alba Iulia au participat la un concurs internațional în Ungaria, la Székesfehérvár, localitate înfrățită cu Alba Iulia.

Clubul din Cetatea Marii Uniri s-a bazat pe șase juniori (cei mai bine clasați la Campionatul Național de Tineret, ediția 2018), respectiv Andrada Pirtică și Dragoș Gârneață (Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia), Andrei Ghiușan, Rareș Vlad, Mihail Hașegan și Alexandru Viorel (Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia), însoțiți de antrenorii Marius Oroșan și Monica Gârneață. Toate cheltuielile de cazare, masă, taxe concurs au fost suportate de primăria din Székesfehérvár, costurile transportului fiind sponsorizate de societatea IPEC SA. La turneul de bridge au luat startul 72 de competitori, respectiv 36 de axe din Ungaria, remarcându-se prezența unor jucători de top, cum ar fi antrenorul lotului național de juniori din Budapesta, Andras Honyek, împreună cu Villő Szűcs și trebuie să precizăm că echipa feminină a Ungariei  s-a clasat pe locul 5, în China, la Campionatul Mondial de Tineret din luna august. Cea mai bine clasată axă din Alba Iulia a fost cea formată din antrenorii Marius Oroșan și Monica Gârneață, pe poziția a 8-a, cu un procentaj cumulat de 57,62 la sută.

ELIT

După terminarea concursului, președintele clubului de bridge din Székesfehérvár împreună cu managerul de concurs, Csaba Matyasi, au invitat delegația din Alba Iulia la o mică recepție la sediul primăriei, întâlnire în cadrul căreia a fost prezentată primăria dar și o scurtă lecție despre istoria orașului înfrățit cu Alba Iulia (Székesfehérvár se traduce în limba română ca Alba Regală). În acest context, precizăm că Bridge Club Apulum Alba Iulia va găzdui, la finele săptămânii (13 și 14 octombrie), Campionatul Național de Echipe Divizia B seria 2, a doua competiție majoră a anului, după Campionatul Național de tineret, perechi, din luna august.

Dan HENEGAR