Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Punctul de informare de pe Autostrada A1, pregătit pentru refugiații care fug din calea RĂZBOIULUI din Ucraina. Ce ajutor spune subprefectul Corneliu Mureșan că vor primi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Punctul de informare de pe Autostrada A1, pregătit pentru refugiații care fug din calea RĂZBOIULUI din Ucraina. Ce ajutor spune subprefectul Corneliu Mureșan că vor primi

Punctul de informare amplasat pe Autostrada A1, direcția de mers Sibiu-Deva, este pregătit să ajute ucrainenii și cetățenii de alte naționalități aflați în situații deosebite în contextul conflictului armat din Ucraina.

„Oamenii găsesc aici informațiile necesare privind dreptul la muncă, accesul la servicii medicale, școlarizarea copiilor, pașii care trebuie parcurși pentru obținerea de azil în țara noastră, dar și cu privire la alte drepturi pe care le au.

La punctul de informare, care se află pe raza localității Pianu, se asigură permanență inclusiv pe timp de noapte.

Pentru acordarea sprijinului necesar cetățenilor proveniți din zona de conflict sunt implicate mai multe instituții, între care, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului, dar și Crucea Roșie, alte ONG-uri și voluntari.”, a scris subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, într-o postare publicată în mediul online.

Președintele Iohannis a precizat că țara noastră va primi atâţia refugiaţi ucraineni câţi vin. El a subliniat că ţara noastră va deschide, dacă este nevoie, şi alte hub-uri umanitare şi tabere.

„România va primi atâţia refugiaţi câţi vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă şi niciun ucrainean care caută refugiu la noi, iar cei care caută refugiu în Moldova – şi aici capacitatea este depăşită – vor fi toţi primiţi în România. Nu intenţionez, nu intenţionăm să aducem în discuţie un număr sau o cotă. Este vorba de valori în care credem.

Refugiaţii trebuie ajutaţi. Câţi vin atâţia vor fi primiţi şi vor primi ajutorul şi asistenţa ce li se cuvine. Este minim minimorum ce putem să facem pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă şi în această situaţie catastrofală în care au ajuns ei prin agresiunea Rusiei”, a declarat Klaus Iohannis, la Chişinău, după întrevederea avută cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea