Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Protest în fața DIICOT Alba Iulia împotriva arestării comisarului şef Traian Berbeceanu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți localnici s-au adunat astăzi în fața sediului DIICOT Alba, în a doua duminică la rând, pentru a protesta împotriva “nedreptății” făcute fostului comisar şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, și pentru a-i transmite acestuia, aflat în arest, un mesaj ferm de susținere.

Participanții la acțunea de protest au afișat pancarde cu mesaje precum: “Comisare, suntem câteva zeci de mii de români alături de tine! Până nu existî probe, nu există nici vinovăție! Nu credem în suspiciuni rezonabile!”

Aceștia și-au exprimat dezamăgirea față de situația în care a ajuns o unitate de poliție care a făcut ordine și a adus mai multă liniște în Alba, Sibiu și Hunedoara, iar acum i-a fost arestat șeful iar asupra ofițerilor onești din brigadă se fac  neîncetat presiuni.

Gheorghe Mihalache, colonel (R) MAI:Ne-am adunat aici ca să susținem un om cinstit, un om care își face datoria. Sunt fost ofițer în ministerul de interne și deja, ce se întâmplă în MAI este un dezastru. Nu pot să imi explic de ce este această situație și mai ales situația creată între DIICOT și Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Cineva nu vrea ca această unitate de elită a Poliției Române să își facă datoria. Și ca să îi liniștească le-au arestat șeful și au încercat să bage spaimă în subordonații dânsului.

Îi cunosc activitatea comisarului șef Berbeceanu și este un om cinstit, un om corect și un om care 20 de ani a servit Poliția Română și nimeni nu a avut nicioadă nimic de zis negativ la adresa lui. Nu poate ca un astfel de om să treacă la fapte de corupție, la colaborare cu interlopii și cu cei care încalcă legea.

Se pare că asta se vrea în România, ca Poliția Română să apere interesele de partid, interesele clicii politice.

Eu sper ca în momentul în care se vor împlinii cele 29 de zile și procurorii DIICOT vor cere prelungirea măsurii de arestare, ÎCCJ să îl elibereze pe acest om, care este nevinovat. Și se fac presiuni asupra ofițerilor care au colaborat cu el!”

Eugen David: Am venit și astăzi, și duminica trecută, și voi continua să vin atâta timp cât voi fi în țară, pentru că mă interesează ca Justiția să caute cheile de la lacătul ei, să îi dea drumul lui Berbeceanu, care consider că este un om cinstit și și-a făcut datoria. Încă mai sper că Justiția își poate reveni!”

Mesajul promovat de pe pagina „Respect, Traian Berbeceanu!” în rețeaua de socializare fefebook: “Protestăm din nou împotriva măsurii arestării preventive a comisarului şef Traian Berbeceanu. Ne-am săturat de nedreptăţi!!! Astăzi, cu toţii ne susţinem comisarul din faţa calculatorului, însă trebuie să facem mai mult! Este obligatoriu ca vocea noastră să fie puternică, pentru ca autorităţile să vadă că nu închidem ochii în faţa abuzurilor. Haideţi în stradă, haideţi să fim uniţi şi să arătăm tuturor că Traian Berbeceanu nu este singur!”

Proteste similare au fost organizate în alte patru oraşe din ţară: Deva, Timişoara, Sibiu şi Bucureşti.

[nggallery id=638]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea