Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Produse româneşti autentice, prezentate la Târgul de Florii din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Timp de trei zile, tradiţia autentic românească îşi are locul de manifestare în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologice și de Casă „Alba Transilvania” și Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba – ATMA,  aduc în fața publicului albaiulian produse tradiționale, meșteri populari, spectacol folcloric și de pricesne.

Târgul de Florii se află la cea de-a doua ediţie şi reuneşte la Alba Iulia producători de produse tradiționale, ecologice și de casă  din întreaga țară, dar și meșteri populari în arta ouălor încondeiate (Suceava), icoane (Alba Iulia, Laz), cruci (Cluj), obiecte sculptate din lemn și artizanat (Avram Iancu, Lupșa), olărit (Săsciori), țesături (Zlatna, Pănade), împletituri din nuiele (Săliștea) etc.

Deschiderea oficială a Târgului de Florii a avut loc astăzi, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.

Comercianţii se vor afla în Piaţa Cetăţii până sâmbătă, 27 aprilie, când din programul Târgului de Florii nu va lipsi un spectacol folcloric și de pricesne în aer liber, unde sunt invitați Veta Biriș și Grupul de teologi de la Blaj, Grupul instrumental condus de prof. Alexandru Pal, solistă Roxana Reche, Cornelia Goția și Grupul de Teologi din Alba Iulia, Grupul bărbătesc Sâncelenii, Grupul folcloric feminin din Tărtăria și Grupul Nașterea Domnului din Galda de Jos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea