Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Primăria Alba Iulia recondiționează mobilierul urban. 60 de bănci din Cetate vor fi vopsite și reparate

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

banci disparute cetate alba iulia03Cei care au trecut zilele acestea prin Cetatea Alba Iulia au putut observa că, în anumite zone, lipsesc locurile de odihnă, mai exact traversele din lemn ale unor bănci instalate pe aleile de promenadă. În ideea că au fost ținta unor acte de vandalism, ziarulunirea.ro a contactat reprezentanții Primăriei Alba Iulia pentru a lămuri situația, iar potrivit răspunsului furnizat de către purtătorul de cuvânt Mihai Coșer, este vorba despre recondiționarea mobilierului urban, băncile urmând să fie puse la loc în curând.

Un număr de 60 de bănci din Cetatea Alba Carolina au fost demontate și duse la un atelier, pentru a fi curățate, revopsite și lăcuite, sau chiar înlocuite, în cazul elementelor deformate.

În scurt timp, pe măsură ce vor fi recondiționate, acestea vor fi readuse în Cetate.

Lucrările vor fi executate de Transilvania Prest Solution, firmă cu care Primăria Alba Iulia a semnat, în luna septembrie a anului 2014, un acord cadru pe 4 ani pentru “lucrări de întreținere și reparații în cetatea bastionară de tip Vauban”.

Lucrările de întreținere și reparații în cetate reprezintă: reparații elemente de lemn – vopsit, lăcuit, ignifugat, reparații piese din bronz, elemente metalice stâlpi etc, întreținere GS, reparație sisteme de irigație, componente artistice din piatră, zidărie și socluri, pavaje din piatră, locuri de joacă. În afară de cele aflate în garanție.

Pentru lucrările de întreținere prevăzute pentru anul 2016 în Cetate, Primăria Alba Iulia va plăti 379.000 de lei, suma reprezentând valoarea contractului încheiat cu firma Transilvania Prest.

FOTO: Ioan. B. Alba Iulia – Orașul Meu

[nggallery id=1577]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea