Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Prima zi de școală, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, într-un cadru solemn și festiv. Elevii, încurajați de dascăli și oficialități

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima zi de școală la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a desfășurat într-un cadru solemn și festiv, debutând prin intonarea Imnului Național al României și printr-un scurt moment religios oficiat de un preot.

Deschiderea anului scolar la HCC Alba Iulia03

Careul ce a deschis noul an școlar a început la ora 9.00, directorul Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, Cerbu Valeriu, a precizat că educația autentică se bazează pe toleranță, respect, responsabilitate bun simt ca valori fundamentate, iar prin educație, elevii devin proprii lor stăpâni și astfel vor face alegerile potrivite pentru viață.

Deschiderea anului scolar la HCC Alba Iulia01

”Pentru instituția noastră, anul școlar debutează cu clădiri bine puse la punct, cu baze materiale corespunzătoare cerințelor unui învățământ de calitate. Avem o școală modernă, primitoare, curată, dotată cu toată tehnologia solicitată de domeniul educațional. Toate acestea se datorează implicării necondiționate a comunității locale (…) Să aveți convingerea că școala vă pregătește pentru viață punând în valoare întregul vostru potențial intelectual și afectiv. Ne-am dori să tratați școala ca pe un drept și nu ca pe o obligație. Prin urmare, implicați-vă așa cum ați făcut și anii precedenți, în problemele școlii. Căutați să fiți utili celor din jur și responsabili în tot ceea ce faceți”, a spus Cerbu Valeriu.

La deschiderea anului școlar au participat și inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu, comisarul șef Mircea Constantin Crișan, iar profesorul Cornel Sandu, consilier local al municipiului Alba Iulia, a transmis un scurt mesaj din partea primarului Mircea Hava.

”Exprim regretele domnului primar că nu a ajuns la această festivitate la care, știți, în ultimii ani a tot participat. În al doilea rând vreau să transmit că atât primăria cât și consiliul local sunt alături de instituția în care funcționăm toți și o să vedeți în sălile de clasă acest sprijin. În ultimii doi ani au fost reabilitate aproape toate sălile de clasă, iar pentru copiii care nu știu, de la 1 septembrie, bursele s-au dublat”, a spus consilierul local, Cornel Sandu.

”Eu personal doresc ca elevii liceului dvs. să aibă doar succes, să se pregătească temeinic și, în mod special, pentru clasa a XII-a, mult succes la examenul de maturitate pe care-l vor susține. Sperăm ca notele să fie deosebite. Atât societatea, administrația locală cât și Parlamentul au nevoie de valoarea lor”, a spus deputatul Ioan Dîrzu.

”Am convingerea că educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea. Astăzi, misiunea noastră este să facem din școala în care suntem, un mediu propice dezvoltării armonioase elevilor și să-i modelăm astfel încât să fim siguri că se vor integra într-o societate a cunoașterii”, a spus inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

Deschiderea anului scolar la HCC Alba Iulia01

”Siguranța în școli constituie o prioritate pentru poliția română. Prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor reprezintă un capitol semnificativ în activitatea pe care o desfășurăm pentru ca în zona unităților de învățământ să se comită violențe sau alte fapte ilegale”, a spus șeful Poliției municipiului Alba Iulia, Mircea Constantin Crișan.

Ceremonia de deschidere a noului an școlar a continuat cu prezentarea profesorilor diriginți ai elevilor de clasa a IX-a. Totodată, directorul Valeriu Cerbu a pronunțat numele diriginților de la fiecare clasă, ei primind aplauze din partea elevilor. La final, în curtea școlii au rămas doar bobocii cu diriginții, ceilalți elevi intrând în sălile de clasă.

Deschiderea anului scolar la HCC Alba Iulia02

Anul de învățământ 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare.

Excepție fac clasele terminale din învățământul liceal,  pentru care anul școlar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie, după ultimele reglementari, in data de 3 iunie 2016.

De un an școlar mai scurt beneficiază si clasele a VIII-a, absolventii gimnaziului finalizand cursurile in 17 iunie 2016, dupa 36 de saptamani de scoala, ultima dintre acestea fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale.

Structura actualizata a anului școlar:

Semestrul I

Cursuri – luni, 14 septembrie 2015 – vineri, 18 decembrie 2015

In perioada 31 octombrie – 8 noiembrie 2015, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.

Vacanta de iarna – sambata, 19 decembrie 2015 – duminica, 10 ianuarie 2016

Cursuri – luni, 11 ianuarie 2016 – vineri, 5 februarie 2016

Vacanta intersemestriala – sambata, 6 februarie 2016 – duminica, 14 februarie 2016

Semestrul al II-lea

Cursuri – luni, 15 februarie 2016 – vineri, 22 aprilie 2016

Vacanta de primavara – sambata, 23 aprilie 2016 – marti, 3 mai 2016

Cursuri – miercuri, 4 mai 2016 – vineri, 24 iunie 2016

Vacanta de vara – sambata, 25 iunie 2016 – duminica, 11 septembrie 2016

[nggallery id=988]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea