FOTO Prima zi de școală, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, într-un cadru solemn și festiv. Elevii, încurajați de dascăli și oficialități

Prima zi de școală la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a desfășurat într-un cadru solemn și festiv, debutând prin intonarea Imnului Național al României și printr-un scurt moment religios oficiat de un preot.

Deschiderea anului scolar la HCC Alba Iulia03

ELIT

Careul ce a deschis noul an școlar a început la ora 9.00, directorul Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, Cerbu Valeriu, a precizat că educația autentică se bazează pe toleranță, respect, responsabilitate bun simt ca valori fundamentate, iar prin educație, elevii devin proprii lor stăpâni și astfel vor face alegerile potrivite pentru viață.

Deschiderea anului scolar la HCC Alba Iulia01

”Pentru instituția noastră, anul școlar debutează cu clădiri bine puse la punct, cu baze materiale corespunzătoare cerințelor unui învățământ de calitate. Avem o școală modernă, primitoare, curată, dotată cu toată tehnologia solicitată de domeniul educațional. Toate acestea se datorează implicării necondiționate a comunității locale (…) Să aveți convingerea că școala vă pregătește pentru viață punând în valoare întregul vostru potențial intelectual și afectiv. Ne-am dori să tratați școala ca pe un drept și nu ca pe o obligație. Prin urmare, implicați-vă așa cum ați făcut și anii precedenți, în problemele școlii. Căutați să fiți utili celor din jur și responsabili în tot ceea ce faceți”, a spus Cerbu Valeriu.

La deschiderea anului școlar au participat și inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu, comisarul șef Mircea Constantin Crișan, iar profesorul Cornel Sandu, consilier local al municipiului Alba Iulia, a transmis un scurt mesaj din partea primarului Mircea Hava.

”Exprim regretele domnului primar că nu a ajuns la această festivitate la care, știți, în ultimii ani a tot participat. În al doilea rând vreau să transmit că atât primăria cât și consiliul local sunt alături de instituția în care funcționăm toți și o să vedeți în sălile de clasă acest sprijin. În ultimii doi ani au fost reabilitate aproape toate sălile de clasă, iar pentru copiii care nu știu, de la 1 septembrie, bursele s-au dublat”, a spus consilierul local, Cornel Sandu.

”Eu personal doresc ca elevii liceului dvs. să aibă doar succes, să se pregătească temeinic și, în mod special, pentru clasa a XII-a, mult succes la examenul de maturitate pe care-l vor susține. Sperăm ca notele să fie deosebite. Atât societatea, administrația locală cât și Parlamentul au nevoie de valoarea lor”, a spus deputatul Ioan Dîrzu.

”Am convingerea că educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea. Astăzi, misiunea noastră este să facem din școala în care suntem, un mediu propice dezvoltării armonioase elevilor și să-i modelăm astfel încât să fim siguri că se vor integra într-o societate a cunoașterii”, a spus inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

Deschiderea anului scolar la HCC Alba Iulia01

”Siguranța în școli constituie o prioritate pentru poliția română. Prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor reprezintă un capitol semnificativ în activitatea pe care o desfășurăm pentru ca în zona unităților de învățământ să se comită violențe sau alte fapte ilegale”, a spus șeful Poliției municipiului Alba Iulia, Mircea Constantin Crișan.

Ceremonia de deschidere a noului an școlar a continuat cu prezentarea profesorilor diriginți ai elevilor de clasa a IX-a. Totodată, directorul Valeriu Cerbu a pronunțat numele diriginților de la fiecare clasă, ei primind aplauze din partea elevilor. La final, în curtea școlii au rămas doar bobocii cu diriginții, ceilalți elevi intrând în sălile de clasă.

Deschiderea anului scolar la HCC Alba Iulia02

Anul de învățământ 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare.

Excepție fac clasele terminale din învățământul liceal,  pentru care anul școlar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie, după ultimele reglementari, in data de 3 iunie 2016.

De un an școlar mai scurt beneficiază si clasele a VIII-a, absolventii gimnaziului finalizand cursurile in 17 iunie 2016, dupa 36 de saptamani de scoala, ultima dintre acestea fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale.

Structura actualizata a anului școlar:

Semestrul I

Cursuri – luni, 14 septembrie 2015 – vineri, 18 decembrie 2015

In perioada 31 octombrie – 8 noiembrie 2015, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.

Vacanta de iarna – sambata, 19 decembrie 2015 – duminica, 10 ianuarie 2016

Cursuri – luni, 11 ianuarie 2016 – vineri, 5 februarie 2016

Vacanta intersemestriala – sambata, 6 februarie 2016 – duminica, 14 februarie 2016

Semestrul al II-lea

Cursuri – luni, 15 februarie 2016 – vineri, 22 aprilie 2016

Vacanta de primavara – sambata, 23 aprilie 2016 – marti, 3 mai 2016

Cursuri – miercuri, 4 mai 2016 – vineri, 24 iunie 2016

Vacanta de vara – sambata, 25 iunie 2016 – duminica, 11 septembrie 2016

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

15 Comentarii

Vlad 14 septembrie 2015 at 11:10

Din imagini nu prea iti dai seama daca e inceput de scoala sau saptamana modei.

Bulă 14 septembrie 2015 at 11:21

Care moda domnu Vlad?
E saracie mare in tara. Nu-s bani de pantaloni. Uite, unele fete au venit cu aceeasi blugi cu care au muncit, din greu, toata vara pe santier sau camp.

Horea 14 septembrie 2015 at 15:48

@Bula

Cei care au fost, in timpul vacantei, pe camp sau santier au alte gusturi.
Inceputul festiv al scolii i-a gasit, in mod sigur, intr-o tinuta decenta.

sabin 14 septembrie 2015 at 11:30

Ce buna e blonda ……. la invatatura .

AMK 14 septembrie 2015 at 13:14

baiatul din poza 28 ii fratele geaman a lui Liviu Guta? =)))

Lolita 14 septembrie 2015 at 14:22

Cadru solemn pe naiba… daca te uiti cum sunt imbracati, zici ca-s numai pitipoance si cocalari! Asa ii trimit parintii la scoala si bag de seama ca profesorii ii primesc. Niste mucosi, nu stiu pe ce lume traiesc, dar sunt imbracati de zici ca-s pe podium; niste chipuri sterse, fara nimic care sa-i individualizeze> Toti vor sa fie la moda (cica). Rezultatul? Toti arata la fel, nimic nu-i pune in evidenta atata timp cat arata exact ca im.be.cilii aia pe care-i vedem zilnic popularizati la tv!

GIKA KONTRA 14 septembrie 2015 at 14:23

viitor de aur,tara noastra are, si-i prevad prin seculi a ei inaltare!bietul eminescu daca s-ar trezi sa vada doar aceste tinute zdrentaroase,ar mai muri nu stiu de cate ori.bravos natiune!

m0i3 PeNaLilor 14 septembrie 2015 at 15:37

Papagalul de Dorin Nistor aka „porcusoru rozaliu de’ AIDA” ce cauta acolo ? S-a hotarat sa-si ia bacul pe bune fara sa mai copieze ?

Aşa zis-a Burebista 14 septembrie 2015 at 17:43

Acum se vede respectul pe care-l au elevele rupte-n fund pentru şcoală. Din poză se vede a fi alături de mama ei. Aşa a fost mama la rândul ei la şcoală?
Cu sigurnță că nu. Doar că a absolvit şcoala degeaba, tot snoabă şi semidoctă a rămas. În loc să cultive respectul față de şcoală, față de profesori, față de societate în general, vedem, ceea ce este foarte grav, mame care îşi învață fiicele ca în numele libertății şi al democrației, adică fiindcă nimeni nu le atrage atenția că moralitatea lor e la pământ, vedem că îşi îndeamnă fiicele să arate cât mai mult dispreț față de o instituție care trebuie respectată toată viața, şi transmis respectul din generație în generație.
Aceste persoane care îşi manifestă de tinere disprețul față de societate apoi vor arunca cojile de semințe pe stradă, rahatul cățeilor îl lasă la tot pasul, parchează pe trotuar după ce au maşină, etc.
Aşa arată viitorul lor luminos făurit pe banii lui tata.
Am zis!

BBB 14 septembrie 2015 at 18:36

Hai ma Burebisto… zi ca n-ai vrea sa le-o pui alora pe care le numesti rupte-n fund !

Jonko 14 septembrie 2015 at 22:29

Bonko mic & bonco mare!

Jonko 14 septembrie 2015 at 22:31
Jonko 14 septembrie 2015 at 22:35

Prima zi de scoala

mani pachiao 14 septembrie 2015 at 23:02

Nu trebuie judecati elevii doar pentru hainele cu care se imbraca. Nu vreau nici sa apar pantalonii rupti si decolteul prea „generos”. De altfel ii vedem pe la majorate, banchete si festivitati de sfarsit de liceu imbracati foarte frumos, de ce sa nu adopte o astfel de tinuta si la scoala? As zice ca e mai important sa vedem ce, cat si cum gandesc, ce rezultate au, atitudine, comportament…Am vazut elevi de liceu in tari precum Franta, Germania si Elvetia (tari cu licee si universitati fondate prin secolele XI-XII, vreme la care pe la noi se scria pe piele de vaca) nicio treaba cu tinuta.
S-au facut uniforme pe la unele scoli (nu dau nume), dar materialul – un amestec de musama/linoleu si ceva sintetic – e de foarte proasta calitate. Ce mai conteaza cine a facut cele cateva sute de uniforme (vesta+sacou)? Cine trebuia, oricum.

Bulă 15 septembrie 2015 at 15:33

Șatra și bulibașele de la poza 66 !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...