Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă la ALBA IULIA. În Cetate, a început deja împodobirea cu beculeţe de Crăciun. Pe 1 Decembrie, se apasă BUTONUL MAGIC

Alexandra Mates

Publicat

în

alba iulia11Alba Iulia se pregăteşte de zor pentru sărbătorile de iarnă şi îmbracă din nou oraşul în „hăinuţele sale călduroase” şi strălucitoare. Stele şi globuri luminoase, dar şi perdele de beculeţe au început deja să fie montate pe podurile din Cetatea Alba Carolina, dar şi la intrarea în Parcul Unirii de către Bulevard. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, iluminatul festiv va fi pornit de Ziua Naţională a României, pe 1 Decembrie, atunci când va fi inaugurat şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă.

Cei care vor trece pe podurile de la Poarta a-III-a, a-IV-a şi a V-a, dar şi pe podul cu circulaţie rutieră din faţa Catedralei Reîntregirii Alba Iulia vor putea alba iulia06vedea deja instalaţiile montate.

Reamintim că, la fel ca şi anii trecuţi, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia va fi amenajat un parc al sărbătorilor de iarnă. În cadrul acestuia, vor fi  amplasate chioşcuri din lemn destinate desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică, activităţi de comercializare a produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon.

Tot în incinta Parcului Sărbătorilor de Iarnă, se va amplasa Căsuţa lui Moş Crăciun cu figurine, o scenă în aer liber, unde să se desfăşoare spectacole în permanenţă, dar şi un brad de Crăciun.

Nu va lipsi nici în acest an PATINOARUL. La fel ca şi anul trecut se doreşte amenajarea unui patinoar artificial  demontabil, pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor amatorilor de sporturi de iarnă în aer liber. Perioada de funcţionare a patinoarului va fi din data de 1 decembrie 2014, până în data de 15 ianuarie 2015, cu posibilitate de prelungire.

[nggallery id=2580]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea