FOTO: Polițiștii din Alba Iulia vor avea în dotare un PISTOL RADAR cu laser, de ultimă generație. Noua „armă” împotriva vitezomanilor a fost achiziționată de primărie, cu 54.000 de lei

Un pistol radar cu laser, de ultimă generație, care poate înregistra viteza unui vehicul de la o distanţă de peste un kilometru, în mai puțin de jumătate de secundă, va intra, în curând, în dotarea polițiștilor rutieri din Alba Iulia.

Noua ”armă” împotriva celor care apasă prea tare pedala de accelerație, în valoare de 54.000 de lei, a fost achiziționată deja de administrația locală și va fi cedată gratuit, spre folosință, în baza unui contract de comodat, Poliției municipiului Alba Iulia, din cadrul IPJ Alba.

ELIT

Potrivit reprezentanților primăriei, radarul pistol este omologat conform legislației în vigoare și va fi folosit exclusiv de către serviciul poliției rutiere municipale.

Aparatul va putea acționa atât pe timp zi, cât și pe timp de noapte, indiferent de condițiile meteorologice. Radarul tip pistol este nedectabil de dispozitivele antiradar și dispune de o cameră video HD de înalta fidelitate, capabilă să redea marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale şoferului.

Investiția a fost făcută din bugetul local, ca o măsură suplimentară pentru creșterea siguranței rutiere în oraș.

Vreau sa fie foarte clar: vom încheia acest protocol cu IPJ Alba nu pentru “a ieși la vânătoare”, ci pentru a nu mai vorbi, pe cât se poate, de victime ale vitezei. N-are rost să consultăm statistici, cu toate că acestea sunt mai mult decât elocvente. Peste tot în lume, cine greșește, plătește.  Scuze de genul “mă grăbeam” duc de multe ori la un drum fără întoarcere. Ne asumăm rolul de educatori, dacă de asta e nevoie, împreună cu cei din IPJ, care au avut această inițiativă. Vizibil sau nu, anunțat sau nu, acest tip de radar va fi un avertisment permanent pentru fiecare dintre noi. Respectarea legii exclude multe neplăceri sau chiar drame”, a spus primarul municipiului Alba Iulia,  Mircea Hava, în luna martie, când a anunțat că va achiziționa un radar pistol.

Totodată, reprezentanții primăriei au anunțat că, în următoarea perioadă, firma care se ocupă de marcajele rutiere din oraș va începe reîmprospătarea acestora.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

10 Comentarii

Tara lui Papura Voda 29 august 2017 at 20:36

„…măsură suplimentară pentru creșterea siguranței rutiere în oraș.”

Dar de gurile de canalizare in care ne cam rupem masinile, ce spune minunata administratie „smart” a acestei comune ???

Nicu 29 august 2017 at 22:26

Cand aveti de gand sa asfaltati si drumul spre Paclisa si de aici mai departe spre Vintu de Jos? Stam in coloana la iesirea din oras spre Sebes cate 30 minute si voi cumparati aparate radar de 54.000 lei. De ce nu incercati sa rezolvati prima data fluidizarea traficului la iesirea din oras? Paclisa nu tine tot de municipiul Alba Iulia, dle Hava?
Cu cine va consultati cand faceti astfel de investitii din banii contribuabilor dle primar? Educatia rutiera inseamna si fludizare a traficului si evitarea statului in coloana si semafoare gandite sa functioneze eficient si parcari subterane sau supraterane nu doar masuri coercitive.
Apa se scumpeste, acum dam peste 50000 lei pentru un aparat radar, ce mai urmeaza?
Asta se intampla si pentru ca nu exista o reactie a cetatenilor din oras, inghitim la nesfarsit tot ce se voteaza in consiliul local. Oare pe cand si un miting-mars in oras pentru a atarge atentia primarului si consilierilor ( oare pe cine mai reprezinta aceste persoane?) ca orasul nu a ajuns inca monopolul lor?

Ion 29 august 2017 at 22:37

Cel mai important lucru e ca o sa actioneze politia municipiului Alba Iulia din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Alba ” în baza unui contract de comodat, Poliției municipiului Alba Iulia, din cadrul ISJ Alba.”…alergatura dupa articole, nu conteaza ce informam,doar sa fie ceva scris…

Coa 30 august 2017 at 0:44

Sa va manance korhazu!

Razvan 30 august 2017 at 8:18

Oameni buni, va agitati degeaba pe asemenea probleme! Oricum nu ne baga nimeni in seama, oricum nu citeste nimeni aceste comentarii astfel incat sa se tina seama de ele!
Deci … avem de ales, inghitim in continuare tot ceea ce se intampla ori luam masuri.

Albaiuleanul 30 august 2017 at 10:17

Alo primare Hava in loc sa rezolvati asfaltarile si canalizarile din Alba Iulia,tu cu turma de consilieri aprobati radar laser si o dati politiei rutiere de la municipiu…dar de ce n-o dati la politia locala a lui Voda ca el apartine de primarie!Sa stea Voda cu radarul laser pe centura..!Asfaltati cu Dumitrel drumul dintre Vintu si Paclisa,ca intre Alba Iulia-Sebes si mai ales invers se circula ca melcul si sa vezi ce va injuca soferii.iar cu radarul asta nu prindeti nici o cioara ce zboara…!Bine ca Dumitrel asfalteaza la Horea spre Huiedin…Rusine si o sa vedeti la VIITOARELE ALEGERI ce patiti ca v-ati tras lsalarii babane si nu ne mai trebuie turma de consilieri ce sunt fara rost !

Razvan 30 august 2017 at 16:28

Noua ”armă” împotriva celor care apasă prea tare pedala de accelerație, în valoare de 54.000 de lei, a fost achiziționată deja de administrația locală și va fi cedată gratuit, spre folosință, în baza unui contract de comodat, Poliției MUNICIPIULUI Alba Iulia, din cadrul IPJ Alba.

Nu au treaba cu drumul national, il vor folosi doar in oras!

Andrei 30 august 2017 at 10:25

Dar când pune primăria camere video în oraș. ? Ca le ar fi de 10 ori mai utile polițiștilor decat acest radar care este util pe șosele și autostrăzi nu în alba iulia

zoro a spus 30 august 2017 at 10:56

dale drau de gropi …sa vina baniii la buget (din amenzi) asta-i o investitie sigura !!!!

fbi 31 august 2017 at 10:51

Le cumpara Hava pe banii contribuabililor din municipiu,Ministerul de Interne abia are bani de pensiile babane si salariile exorbitante ale angajatilor MAI.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...