Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Polițiștii din Alba continuă acțiunile pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au aflat despre consecințele absenteismului și abandonului școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Polițiștii din Alba continuă acțiunile pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au aflat despre consecințele absenteismului și abandonului școlar

Polițiștii din Alba continuă acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Elevi din Alba Iulia, Aiud, Sebeș și Galda de Jos au discutat cu polițiștii despre prevenirea victimizării din infracțiuni, dar și despre consecințele absenteismului și abandonului școlar.

În perioada 21-25 noiembrie 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii de proximitate au desfășurat activități informativ – preventive la Liceul ”Horea Cloșca și Crișan” din Abrud, Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Colegiul Național ”Titu Maiorescu Aiud”, Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Școala cu Clasele I – VIII ”Nicolae Drăgan” Galda de Jos precum și la Centrul de Educație Incluzivă Alba Iulia.

Elevii au fost provocați la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ și în mediul intrafamilial, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bulliyng.

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, în dezvoltarea tinerilor.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, în data de 23 noiembrie, polițiștii, împreună cu jandarmii, au realizat acțiuni de control în teren, pe raza municipiului Aiud, ocazie cu care au identificat 9 tineri liceeni care ar fi trebuit să fie la cursuri.

Polițiștii au verificat și 4 localuri publice, iar reprezentanții acestora au fost instruiți cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun elevilor.

Acțiunile de prevenire a absenteismului școlar vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident între două mașini la intersecția autostrăzii A10 cu A1: Intervin pompierii din Sebeș

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident între două mașini la intersecția autostrăzii A10 cu A1: Intervin pompierii din Sebeș Un accident s-a produs în jurul orei 20:30, 21 aprilie, între două autoturisme, la nodul rutier, intersecția autostrăzii A10 cu A1, sensul de mers Sebeș – Sibiu. Potrivit ISU Alba, secția de pompieri Sebeș intervine pentru asigurarea masurilor specifice la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea