Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Polițiștii din Alba, alături de elevi în săptămâna ”Școala Altfel”. Lecții de educație rutieră și antivictimală susținute la Liceul Sportiv și Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba participă la activităţi, în colaborare cu unităţile de învăţământ din judeţ, în cadrul programului „Școala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun 2017”.

În această săptămână, zeci de elevi s-au întâlnit cu poliţiştii, în cadrul unor sesiuni de informare, prezentări de filme educative şi discuţii interactive.   

În perioada 23 – 27 octombrie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu poliţişti ai Biroului Rutier Alba Iulia şi reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au susţinut lecţii de educaţie rutieră și educație antivictimală la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Liceul cu Program Sportiv din municipiul Alba Iulia, unităţi de învăţământ în care s-a derulat programul naţional „Şcoala altfel”.

Elevii din clasele primare şi gimnaziale au primit informaţii legate de regulile de circulaţie pietonală, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni, răspunderea penală a minorilor și, nu în ultimul rând, despre fețele ascunse ale traficului de persoane.

Totodată, copiii au vizionat spoturi și filmulețe educative care au ilustrat, în mod semnificativ, informațiile oferite de polițiști.

Copiii au fost receptivi la sfaturile poliţiştilor şi au interacționat, demonstrând că au cunoştinţe legate de modul în care trebuie să circule în siguranţă pe drumul public, despre cum se pot proteja atunci când nu sunt acasă, cu familia, dar și despre cum să se comporte la școală pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni.

Siguranţa copiilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile informativ – preventive vor continua pe parcursul întregului an şcolar.

Pentru că, în săptămâna următoare, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar vor fi în vacanţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Părinţilor:

  • Nu lăsaţi copiii singuri acasă sau nesupravegheaţi!
  • Discutaţi deschis cu copilul dumneavoastră, învăţaţi-l cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, asiguraţi-vă că acesta vă cunoaşte numele complet, numărul de telefon precum şi adresa!
  • Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Copiilor:

  • În excursii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!
  • Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!
  • Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!
  • Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
  • După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!
  • Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!
  • Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

[nggallery id=4764]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea