Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Poliţişti şi copii din Alba, împreună de Ziua Internaţională a Copilului. Program activități

Publicat

în

Duminică, 1 Iunie 2014, ca în fiecare an, pentru marcarea Zilei Internaţionale a Copilului, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru copii şi împreună cu copiii, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

politisti si copii 1 Iunie (2)Astfel, Potrivit IPJ Alba, “în municipiului Alba Iulia, în cadrul activităţii intitulată sugestiv „Ziua de 1 Iunie, văzută prin ochi de copil”, copiii au primit informaţii legate de prevenirea implicării acestora în fapte antisociale, precum şi prevenirea victimizării lor  pe perioada vacanţei de vară. Copiilor le-au fost distribuite materiale cu  conţinut informativ – preventiv pe diferite segmente de criminalitate, precum şi pachete cu cretă colorată.

În municipiul Blaj, la Clubul Sportiv al Elevilor, poliţiştii au fost prezenţi alături de aproximativ 200 de preşcolari şi şcolari, copiii au primit informaţii legate de activitatea poliţiştilor, cariera de poliţist şi le-au fost prezentate recomandări pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Electrica Furnizare Discount

La Centrul de Servicii „Sfânta Veronica” din cadrul Mănăstirii Ortodoxe din localitatea Dumbrava, s-a desfăşurat desfăşurat activitatea intitulată „Un altfel de 1 Iunie”.  Beneficiarii acestui centru au putut vedea tehnica din dotarea poliţiştilor, autospecialele de intervenţie şi au primit informaţii legate de activitatea poliţiştilor şi cariera de poliţist. Totodată copii au fost informaţi cu privire la riscurile la care se expun atunci când părăsesc centrul în mod voluntar fără acordul prealabil al supraveghetorului din centru.”

Activităţile destinate copiilor continuă şi săptămâna aceasta, după următorul program:

MIERCURI, 04 IUNIE 2014

Expoziţie de colaje „Atenţie! Circul şi eu!”

Loc de desfăşurare: Grădiniţa cu Program Prelungit „Primii Paşi” din municipiul Aiud

Interval orar: 10.00-13.00

 Grup ţintă: grupele mari de la toate grădiniţele din municipiul Aiud.

 

JOI 05 IUNIE 2014

Concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă!”

– etapa judeţeană –

Loc de desfăşurare: municipiul Alba Iulia

Interval orar: 09.00 – 14.00

Grup ţintă: echipaje formate din elevi de gimnaziu şi elevi de liceu de la nivelul unităţilor şcolare din judeţul Alba

Condiţii de participare: regulamentul de participare la concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”

VINERI 06 IUNIE 2014

Lecţie deschisă de educaţie rutieră „Ştiu să circul corect!”

Loc de desfăşurare: Centrul de informare rutieră, Palatul Copiilor  din municipiul Alba Iulia

Interval orar: 09.00-12.00

Grup ţintă: elevi clasele a IV –a de la toate şcolile din municipiul Alba Iulia precum şi preşcolari

Condiţii de participare: elevii vor fi însoţiţi, obligatoriu, de cadre didactice.

 [nggallery id=1879]

Publicitate

Actualitate

Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge luni în România. Ce categorii de pacienți vor beneficia de acest medicament

Publicat

în

Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge luni în România. Ce categorii de pacienți vor beneficia de acest medicament

50.000 de cutii cu Molnupiravir ajung luni în România, a anunțat joi, 27 ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

”Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer ne-a pus multe condiţii, nu am reuşit cu ei. Ne cereau să facem un fond naţional prin care să despăgubim eventualele victime pentru administrarea acestui medicament, nu erau precizări legate de dimensiunea fondului.

Electrica Furnizare Discount

Ne vedem de treabă, asta e situaţia, în weekend, extindem centrele de recoltare a probelor la nivelul ţării”, a spus Rafila, potrivit Antena 3.

Pastila anti-Covid Molnupiravir poate fi administrată pacienţilor cu risc crescut şi simptomaticilor. În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente a aprobat medicamentul la finalul anului 2021 pentru a fi utilizat de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu Covid-19.

Medicamentul antiviral al Merck, dezvoltat împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, s-a dovedit că reduce spitalizările şi decesele cu aproximativ 30% într-un studiu clinic la care au participat pacienți cu risc ridicat, aflaţi la începutul bolii.

*Notă: fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

COVID exista în Europa cu MULTE săptămâni înainte de diagnosticarea primului caz, conform unui studiu din Norvegia

Publicat

în

COVID exista în Europa cu MULTE săptămâni înainte de diagnosticarea primului caz, conform unui studiu din Norvegia

COVID exista deja în Europa cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri confirmate, susține un studiu norvegian. Studiul a fost posibil în Norvegia pentru că aici sunt stocate eșantioane de sânge prelevate de la femei însărcinate.

Oamenii de știință de la Spitalul Universitar Akershus de lângă Oslo au identificat un rezultat pozitiv la coronavirus într-o probă de sânge prelevată de la o femeie însărcinată la 12 decembrie 2019 și spun că aceasta a fost probabil infectată la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie, scrie Mediafax.

„Descoperirile noastre schimbă istoria epidemiei de coronavirus atât în Norvegia, cât și în lume”, a declarat Anne Eskild, profesor și medic șef la Akershus. „De fapt, am găsit patru din cele 1.500 de teste efectuate pe femei însărcinate care au fost pozitive înainte ca primul caz din Franța să fie diagnosticat”, a declarat ea pentru Euronews.

Electrica Furnizare Discount

Cazuri similare pneumoniei au fost identificate în Wuhan, China, în decembrie 2019, iar pe 12 ianuarie 2020 autoritățile chineze au împărtășit secvența genetică a noului coronavirus. Potrivit Eurosurveillance, primele trei cazuri europene au fost confirmate în Franța la 24 ianuarie 2020, după simptome apărute cu doar câteva zile mai devreme.

În mai 2020, s-a raportat că un alt pacient francez, tratat pentru pneumonie în spital la 27 decembrie 2019, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Profesorul Eskild spune că cercetările sale arată că virusul exista cu mult înainte de aceste cazuri din Franța: „concluzia este că, din moment ce femeile din zona noastră provin din toată lumea, este posibil ca virusul să se fi aflat peste tot în lume înainte ca autoritățile din China să anunțe epidemia”.

În Norvegia, tuturor femeilor însărcinate li se prelevează probe de sânge pentru a se verifica dacă au infecții cu transmitere sexuală. Probele sunt păstrate în mod anonim, în scopul monitorizării unor potențiale boli infecțioase și, prin urmare, au fost puse la dispoziția cercetătorilor care au analizat originile răspândirii COVID-19 în națiunea nordică. „Probabil că sunt puține alte țări care au acces la eșantioane de sânge stocate la nivel de populație și, prin urmare, există puține sau deloc alte studii retrospective”, explică Eskild. Descoperirile echipelor au fost publicate în revista Cambridge University Press epidemiology and infection.

Citește mai mult

Actualitate

Elev de numai 20 de ani, DECEDAT, după ce i s-a făcut rău la școală. A ieșit din izolare în urmă cu o zi

Publicat

în

Elev de numai 20 de ani, DECEDAT, după ce i s-a făcut rău la școală. A ieșit din izolare în urmă cu o zi

Un elev de numai 20 de ani a decedat după ce i s-a făcut rău în internatul unei școli profesionale din Dorohoi.

Tânărul de 20 de ani fusese depistat cu COVID-19, iar marți a ieșit din perioada de izolare impusă de lege. Elevul s-a întors la școală, însă i s-a făcut rău, iar colegii au sunat la 112.

Electrica Furnizare Discount

O ambulanță l-a preluat și l-a transportat la Spitalul din Dorohoi. Acolo, însă, tânărul a intrat în stop cardio-respirator.

Din primele informații, se pare că elevul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, iar coronavirusul i-ar fi agravat problemele.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a putea stabili decesului.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare