// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO. Peste 40 de tineri din Alba, la o vizită de studiu în Parlamentul României, unde au participat la ședințe și sesiuni

Luni, 13 noiembrie a.c., 42 de tineri din județul Alba au participat la o vizită de studiu organizată la Palatul Parlamentului. Vizita de studiu a fost organizată de către biroul parlamentar al deputatului PSD Ioan Dîrzu, cu ajutorul consilierului parlamentar Andrei Vasile Popa și cu sprijinul echipei Tineretului Social Democrat Alba.

În cadrul vizitei, tinerii au putut vizita sălile Palatului, au participat la ședința de plen a Camerei Deputaților și au asistat la sesiunea parlametară ”Ora Guvernului” dedicată  dezbaterii ”Codițiilor din penitenciarele României”.

De asemenea, tinerii au interacționat cu deputați și foști membri ai Guvernului României și au adresat întrebări cu privire la organizarea instituției Parlamentului și la exercitarea controlului parlamentar în România.

Tinerilor le-a fost prezentat principiul bicameralismului în România, procesul de adoptare a inițiativelor legislative și modul în care are lor dezbaterea parlamentară în grupuri, comisii și plen.

„Această vizită de studiu este  doar prima din multe altele pe care doresc să le organizez la Parlament. Îmi doresc ca tinerii din Alba să învețe ce înseamnă democrația participativă, să știe cum funcționează Parlamentul și ce pot face deputații și senatorii pentru ei. Îmi doresc ca elevii și studenții din Alba să aibă posibilitatea să beneficieze de o educație civică  practică. Sunt deschis cooperării cu instituții de învățământ și ONG-uri care vor să aducă elevi și studenții la Parlament. Educația civică este o prioritate pentru mine și PSD și ne dorim ca și prin astfel de proiecte să cultivăm ambiții, crezuri și idealuri în rândurile tinerilor, viitori lideri ai societății noastre” a declarat Ioan Dârzu, deputat PSD de Alba.

Cu deferență,

Ioan Dîrzu

Deputat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419