Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 250 de comercianţi și mii de vizitatori la ”Târgul căciulilor” de la Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înghesuială mare, miercuri, 6 decembrie, pe Bulevardul Republicii din Blaj, unde s-a desfășurat tradiționalul ”Târg al căciulilor”, organizat în fiecare an de Moș Nicolae. Standurile celor peste 250 de comercianți din toate colțurile țării au fost asaltate de vizitatori, dintre care unii au admirat, iar alții au și cumpărat din produsele expuse.

Deși târgul a oferit o gamă amplă de produse, la mare căutare s-au aflat standurile celor aproximativ 30 de comercianți de articole din blană, denumiți, în mod popular, „căciulari“, amplasate, ca de obicei, în zona centrală, lângă coloana cu ”Lupa Capitolina”.

”Târgul căciulilor” de la Blaj este atestat documentar de peste 200 de ani. Pe vremuri, aici se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile și articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind și cel care stabilea oarecum prețul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului, de aici venind și celebra expresie ”ce dă Blajul”.

[nggallery id=4988]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea