// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Peste 250 de comercianţi și mii de vizitatori la ”Târgul căciulilor” de la Blaj

Înghesuială mare, miercuri, 6 decembrie, pe Bulevardul Republicii din Blaj, unde s-a desfășurat tradiționalul ”Târg al căciulilor”, organizat în fiecare an de Moș Nicolae. Standurile celor peste 250 de comercianți din toate colțurile țării au fost asaltate de vizitatori, dintre care unii au admirat, iar alții au și cumpărat din produsele expuse.

Deși târgul a oferit o gamă amplă de produse, la mare căutare s-au aflat standurile celor aproximativ 30 de comercianți de articole din blană, denumiți, în mod popular, „căciulari“, amplasate, ca de obicei, în zona centrală, lângă coloana cu ”Lupa Capitolina”.

”Târgul căciulilor” de la Blaj este atestat documentar de peste 200 de ani. Pe vremuri, aici se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile și articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind și cel care stabilea oarecum prețul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului, de aici venind și celebra expresie ”ce dă Blajul”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419