Rămâi conectat

Sport

FOTO: Performanţa Ighiu – CNS Cetate Deva 2-0 (1-0), în Liga a 3-a | Echipa lui Himcinschi, la primul succes pe „Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanta Ighiu - Cetate Deva 49În sfârşit Performanţa a rupt blestemul jocurilor de pe „Cetate” şi a câştigat confruntarea cu CNS Cetate Deva, scor 2-0 (1-0), contând pentru etapa a 6-a a Seriei a 4-a din Liga a 3-a. Au punctat B. Bărculeț (28) și R. David (83).

*Himcinschi: „Am dorit foarte mult această victorie”

Mă bucur foarte mult pentru această victorie, pe care am așteptat-o foarte mult și ne-am dorit-o enorm. E important că am reușit să legăm două victorii și sperăm să vină și următoarea. Trebuie să rămânem echilibrați și cu picioarele pe pământ. Am încredere că echipa va continua ascensiunea. Bărculeț crește de la meci la meci, are evoluții ce merită apreciate și a dovedit și astăzi că merită să evolueze titular„, a spus Adorian Himcinschi.

*Sârbu: „Am dominat meciul, am pierdut nemeritat”

Astăzi am dominat jocul în proporție de 80 la sută, dar în prima repriză am primit gol pe o greșeală de apărător central. Repriza a doua ne-a aparținut în proporție covârșitoare, dar n-am avut claritate. Am încredere în echipă, pentru că echipa joacă. Am fost în anumite momente peste Performanța Ighiu, o echipă aflată în partea superioară a ierarhiei. Noi jucăm mult peste nivelul locului din clasament, dar trebuie să avem răbdare„, a spus Marius Sârbu, antrenorul oaspeților.

*Premiere pentru B. Bărculeț

B. Bărculeț, jucătorul venit de la ASC Pianu a deschis scorul în minutul 28, când a împins în poartă o centrare venită de pe partea dreaptă, de la R. David. Este primul său gol în Liga a 3-a, prima reușită a unui jucător nou-venit în formula ighiană, și totodată o premieră pentru un junior.

*Prima repriză controlată

Exceptând șutul lui Chelaru de la 18 metri, respins în corner de R. Bodea (min. 43), Performanța a dominat primul mitan. Acțiunile de atac l-au avut în prim plan pe golgheterul R. David.

Al doilea act a început în nota de dominare a gazdelor, care a mai irosit câteva oportunități prin R. David (47) – șut peste, Negură (49) – intervenție a portarului și S. Turuș (62) – a trecut pe lângă balon la o centrare în gura porții.

*Romică David, gol și pasă de gol

În minutul 83, golgheterul R. David a majorat avantajul după o acțiune personală în care a driblat doi adversari, și a șutat pe sub portar după o pasă venită de la Fetița. Șoit a șutat pe lângă bară de la 16 metri, ratând o ultimă ocazie a partidei.

Devenii au replicat periculos prin Făgărășanu (min. 70) – lovitură liberă respinsă de R. Bodea în corner.

În minutul 90+2, Oniche a șutat în transversală de la 20 de metri.

Adorian Himcinschi a mizat pe formula: R. Bodea – Rodean, Ov. Turuş, Potopea, Al. Giurgiu (55, Bălaș), R. Moga (77, Fetița), Negură (65, Oniche), Buda, B. Bărculeţ (87, Cornea), R. David, S. Turuş; rezerve Baba –  F. Morar, H. Marian.

CSN Cetate: Iancău – Grunță, Dosan, Șumuțiu (65, Lintaru), Doboș – Șaucă, Boldea, J. Vajda, Budriș – Chelaru (55, Făgărășanu), D. Suciu (65, Șoit); rezerve Mariș -Ungureanu, Boloș, Buzducea.

Runda următoare ighienii evoluează în deplasare cu CSU Craiova 2.

[nggallery id=1073]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea