Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Pensiunea Vidra de Sus – un colț de rai, într-un ținut din Țara Moților. Locul ideal pentru un sejur, concediu sau o escapadă într-o zonă montană deosebită

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensiunea Vidra de Sus – un colț de rai, într-un ținut din Țara Moților

Într-un plai splendid, în inima Țării Moților, pe Valea Arieșului Mic, există un loc ideal pentru cei care își doresc o escpensiunea vidra de sus50apadă în mijlocul naturii, acum în perioada concediilor. Un loc departe de căldura și tumultul orașului, înconjurat de liniște, în care îți poți auzi gândurile și în care poți să te reculegi admirând ”rapsodia” naturii.

Este vorba despre pensiunea Vidra de Sus, situată în comuna Vidra de Sus, județul Alba, care deține toate ingredientele unei vacanțe de vis pentru iubitorii muntelui: peisaje superbe cu multă verdeață, aer curat, confort, ospitalitate și mâncare tradițională, specifică zonei. Toate acestea, completate de încărcătura istorică a meleagurilor și de vioiciunea oamenilor locului, o recomandă ca fiind locul ideal ales pentru petrecerea timpului liber sau a concediului.

YouTube video

Pensiunea Vidra de Sus – amplasare

Aflată în apropiere de Muntele Găina, unde se organizează anual „Târgul de fete de la Găina”, pensiunea Vidra de Sus dispune de un număr de 8 camere, cu baie proprie și reprezintă o îmbinare armonioasă între tradiție și contemporaneitate, din care nu lispesc obiectele tradiționale românești. Paturile sunt acoperite cu “lepedeie”, mobilierul camerelor este din lemn, iar pe mobilier se pot admira obiecte vechi, care aduc în prezent arta și cultura autentic românească. Ca o combinație inedită între rustic și modern, administratorii au amplasat într-una dintre băile pensiunii, în locul căzii, un ciubăr din lemn, în care oaspeții se pot scălda așa cum o făceau moții mai demult.

Restaurantul pensiunii dispune de 50 de locuri și atrage tot mai mulți clienți deoarece prezintă un punct de atracție prin originalitatea și serviciile oferite, spun administratorii. Pe lângă preparatele culinare gustoase oferite într-o atmosferă rustică, oaspeții se pot bucura și de o sesiune depensiunea vidra de sus69 pescuit. Pensiunea are propria pescărie în curte, iar cei care doresc își pot alege, chiar cu mâna liberă, păstravul care să fie pus pe grătar.

Din arealul pensiunii nu lipsesc nici animăluțele, care cu siguranță îi vor încânta în special pe cei mici: ponei, păuni, iepuri și găinușe mișună în voie în spațiul amenajat special pentru ei.

Situată strategic pe drumul județean ce leagă orașul Câmpeni de comuna Avram Iancu, Pensiunea Vidra de Sus ofera acces spre principalele obiective turistice care merită vizitate, chiar dacă acest lucru presupune cazarea pentru încă o zi la pensiune.

YouTube video

Pensiunea Vidra de Sus – obiective turistice din apropiere

În satul Vidra de Jos puteți admira vestitul Deal cu melci, formațiune geologică veche, care păstrează la vedere urme fosilizate de cochilii de melci.

Citiți și Frumusețile județului Alba: Dealul cu melci – unul dintre cele mai spectaculoase puncte fosilifere din Transilvania

Mergând mai departe spre comuna Avram Iancu puteți vizita Cascada Pișoaia sau Cascada Miresei, pensiunea vidra de sus57cum i se mai spune.

Vedeți  și FOTO-VIDEO: Cascada Pișoaia sau Cascada Miresii, din Munții Apuseni, o minunăție a naturii. Locul unde apa cade de la peste 18 metri înălțime

Tot de pe acest drum puteți ajunge la Muntele Găina, renumitul munte unde se organizează în fiecare an, în duminica cea mai apropiată de Sărbătoarea Sfântului Ilie, târgul de fete, prilej de drumeții, momente pline de voie bună și descărcare, alături de cei dragi.

În comuna Avram Iancu, pășiți pe urmele vestitului tribun care-i poartă numele. Puteți vizita Casa Memorială Avram Iancu, ce adăpostește o serie de lucruri care au aparținut marelui revoluționar român: arme, drapele, certificate scolare, testamentul, documente referitoare la pregătirea și desfășurarea Revoluției de la 1848-1849 din Transilvania. De asemenea, casa adăpostește un muzeu etnografic al locului.

Vedeți și FOTO: Casa Memorială Avram Iancu şi muzeul – TEZAUR sfânt al istoriei naţionale. Cum arată şi ce poţi vedea în casa veche, unde a copilărit Craiul Munţilor

Pensiunea Vidra de Sus a fost deschisă în anul 2007, de doi moți harnici din zonă, Petru și Lia Vârciu, printr-un proiect Sapard, cu finanațare de 50%.

Adresă: Lunca Bisericii, 31, DJ762, Vidra, Alba 517825. Tel: 0742 889 302.

[nggallery id=2388]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea