Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/ Pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, utilaj impresionant folosit pentru transportul grinzilor de până la 110 tone

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Pro Infrastructură a publicat recent fotografii cu un utilaj impresionant care este folosit la transportul grinzilor de până la 110 tone, adus de către constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda în zona oraşului Alba Iulia.

Utilajul a fost fotografiat pe şantierul viitoarei autostrăzi, în zona oraşului Alba Iulia, pe lotul 1. Cu ajutoul acestuia sunt transportate grinzile de până la 110 tone ce vor fi folosite la cosntrucţia celor două poduri din zonă, care vor traversa râurile Mureş şi Ampoi.

Lotul 1 are o lungime de 17 km, de la intrarea pe autostrada în Sebes pana la Pârâul Iovului, fiind construit de asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fără TVA.

”Constructorul lucrează îngrijit şi bine organizat, iar şantierul arată acest lucru. Pe secţiunea care cuprinde nodul Alba Iulia Nord, la câteva zile de la emiterea autorizaţiei de construire, lucrările au început în forţă, fiind concentrate multe utilaje pentru realizarea săpăturilor în dealul de la limita cu lotul 2. Ultima secţiune neautorizată a acestui lot este nodul Sebeş, unde este în derulare procedura de mediu, precum şi realizarea exproprierilor suplimentare. Neoficial, termenul pentru finalizarea acestui tronson de autostradă este finalul anului 2019, dar doar printr-o soluţionare proactivă a blocajelor birocratice de către CNAIR. La finalul lunii octombrie procentul oficial de execuţie era de 39,00%, un avans de 3% faţă de luna anterioară”, susţin reprezentanţii asociaţiei.

Sursa foto: facebook Asociația Pro Infrastructura


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea