Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Pe autostrada A7 un șofer si-a distrus mașina într-o groapă din asfalt, la o zi de la inaugurarea cu fast

Ziarul Unirea

Publicat

în

La nici o zi e după ce autostrada A7 a fost inaugurată cu fast de către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban, un şofer din Bacău şi-a distrus o roată de la maşină într-o groapă de pe Autostrada Moldovei.

Vicepreședintele USR Cătălin Drulă a transmis, joi, pe pagina sa de Facebook, că „cele mai dizgrațioase și nocive” giumbușlucuri electorale sunt inaugurările făcute înaintea alegerilor, precum deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău, eveniment la care au participat, miercuri, președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban. Drulă precizează că au apărut găuri pe obiectivul inaugurat și șoferii și-au stricat roțile.

„Urmăresc de aproape 10 ani infrastructura din România și în acest timp am văzut toate pocinogurile, minciunile gogonate și giumbușlucurile electorale făcute de politicieni pe tema autostrăzilor. De la hărți colorate, la promisiuni fantasmagorice și până la drumuri “în regim de autostradă” cu treceri de pietoni și limitări la 30km/h. Dar cele mai dizgrațioase și nocive au rămas inaugurările cu 3 zile înainte de alegeri. Șantiere pe care se dă rasol și se face rabat, repede-repede, ca tăietorii de panglici să poată să-și facă circul fix în prag de scrutin electoral.

În 2014, V. Ponta inaugura cu 2 zile înainte de turul 2 al prezidențialelor, lotul 3 din autostrada Orăștie-Sibiu și făcea în fața camerelor glumițe despre “lucrul bine făcut” (o ironie imatură față de contracandidatul Iohannis). După câteva luni autostrada se surpa și se închidea traficului.

Ieri, cu 4 zile înainte de alegeri, Orban, Iohannis și Bode au dat drumul la Varianta de Ocolire Bacău. Fără parapeți de protecție pe 3 km, fără dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație și cu alte elemente de siguranță lipsă. Câteva ore mai târziu primele mașini își spărgeau jantele în găurile apărute la rosturile nefinisate.

Concluziile le las cititorilor”, a scris Cătălin Drulă.

Potrivit unor fotografii postate de un societate comercială de vulcanizare şi service din Bacău, deja a apărut prima groapă pe tronsonul A7 – varianta ocolitoare Bacău, după ce miercuri la prânz a fost inaugurată de membrii Executivului, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

Reprezentanţii de la firma „Vulcanizare & Service Mobil Bacău” arată, pe pagina de Facebook, câteva poze de la intervenţii pe care le-au avut la faţa locului, pentru a-i ajuta pe şoferii care şi-au defectat maşinile din cauza gropii apărute în asfalt. Fotografiile arată şi cauciul roţii unei maşini tăiat din cauza impactului cu groapa respectivă.

La evenimentul de inaugurare a variantei ocolitoare Bacău, premierul Ludovic Orban precizat că aceşti aproape 17 kilometri din viitoarea autostradă A7 au fost finalizaţi cu mai bine de un înainte de termen.

„Vreau ca lucrurile să fie foarte clare şi oamenii să ştie adevărul. Câteva lucruri simple. Când am fost învestiţi ca Guvern de către Parlament progresul fizic era de 27%. Tot ce vedeţi aici s-a realizat de la 27% în anul de guvernare. Am rezolvat toate problemele care ţineau de acord de mediu, care erau extrem de importante. În mandatul Guvernului nostru, Comisia Europeană a aprobat finanţarea din fonduri europene a acestui proiect, tocmai pentru că am reuşit să realizăm toate documentaţiile şi toate procedurile în conformitate cu exigenţele de la nivelul UE”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău, unde a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

CNAIR preciza miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook, datele despre proiect:

„Lungimea întregii lucrării este de 30,843 km. Reamintim că în data de 03.09.2020 s-a deschis traficul pe 7,366 km, iar astăzi, 02.12.2020 s-a deschis traficul pe 20,299 km din care 16,269 km sunt la profil autostrada, temporar viteza maximă de circulaţie pe acest sector de drum va fi de maxim 90 km/h.

Antreprenorul este Asocierea dintre SC Spedition UMB SRL si SC Tehnostrade SRL, iar valoarea contractului este 668.330.294,63 lei fără TVA.

Sursa de finanţare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Proiectul a constat în construirea a:

• 7 poduri

• 8 pasaje

• 1 nod rutier

• 7 intersectii de tip giraţii

• 1 parcare de scurta durata

Realizarea variantei de ocolire a Municipiului Bacău va avea efecte pozitive privind: reducerea emisiilor de poluanţi în aer în zona locuită a municipiului Bacău, fluidizarea traficului din zonă, reducerea timpului şi costurilor de transport, creşterea siguranţei în trafic şi este amplasat pe Reţeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T), proiect al Uniunii Europene care prevede crearea unei reţele complete de transport auto, feroviar şi naval”, conform postării CNAIR, pe reţeaua de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea