Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Parcări de… minimum 100 de lei amendă, în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parcarea ilegală rămâne sportul preferat al șoferilor din Alba Iulia și, exploatată corect, ar putea fi o sursă inepuizabilă de venituri la bugetul local. Cu mașini mai de fițe sau mai de… epocă, va exista veșnic o categorie de proprietari care au în comun același lucru: disprețul față de lege.

Vă prezentăm mai jos o serie de imagini ”calde”, exemple clare de ”miserupiști”, care nu țin cont că parcând aiurea îi încurcă pe alții, ca să nu mai vorbim de faptul că pentru ei pietonul nu ar trebui să existe sau cel puțin să fie lăsat să folosească trotuarele.

De departe ”premiul cel mare” ar trebui să meargă la posesorul autoturismului din imaginile de mai jos care a considerat că locul e prea frumos, prea curat, prea liber și, în consecință s-a comportat prea… ”ca la țară”, plantându-și ”bolidul” fix în mijlocul spațiului verde, la vedere, lângă zidul proaspăt renovat al Cetății.

[nggallery id=108]

Restul exemplelor de parcare ”unde și cum vrea mușchii mei” sunt simple dovezi că o mică amendă nu destabilizează bugetul proprietarilor respectivelor autoturisme. Așa că ne-am gândit: dacă tot vor să ”cotizeze”, de ce să nu îi ajutăm?

[nggallery id=109]

În final reamintim tuturor că potrivit HCL 299/2006 cap. „g” pct. 10: „Oprirea/staţionarea autovehiculelor pe trotuare, zone verzi, scuaruri, insule de dirijare a circulaţiei, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, în dreptul rampelor pentru ridicat gunoiul, containerelor, hidranţilor sau în dreptul dispozitivelor destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii”constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei”.

Vom reveni periodic cu astfel de imagini și vă dorim… parcare plăcută!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea