Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Parastas de pomenire pentru pilotul Adrian Iovan, la locul tragediei din Apuseni. Romaniţa Iovan: „Omenia este aici, la înălţime”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parastas pentru Adrian Iovan la HoreaVineri, la peste o lună de zile de când pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa în tragicul accident aviatic din Apuseni, în comuna Horea, chiar la locul unde s-a prăbuşit avionul a avut loc parastasul de pomenire al acestuia, organizat de fosta soţie, Romaniţa Iovan.  Circa 300 de persoane, moţi, rude şi prieteni ai regretatului pilot, au urcat pe vârful Petreasa, unde au participat la slujba de pomenire, au aprins o lumânare şi au înălţat lampioane în memoria celor care au plecat dintre noi, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Slujba de comemorare a fost oficiată de Ioan Costea, preotul bisericii ortodoxe din centrul comunei alături de un sobor de preoţi din zonă. La final, cu toţii s-au îndreptat spre Căminul Cultural din satul Giurgiuţ, unde a fost pregătită o masă tradiţională (pomeană), de către bucătăresele din Horea. De la parastas au lipsit părinţii Aurei Ion, întrucât sunt plecaţi în Spania.

HoreaMomente emoţionante vineri la locul în care s-a petrecut tragicul accident aviatic din Apuseni, unde pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în urmă cu mai bine de o lună de zile. Romaniţa Iovan, ajunsă de vineri în comuna Horea,  fiica cea mare a regretatului pilot, rude, prieteni, moţii care au participat la căutarea rămăşiţelor avionului prăbuşit precum şi alţii care nu i-au cunoscut niciodată personal pe cei doi decedaţi, au participat la parastasul de pomenire, unde s-au rugat şi au aprins o lumânare pentru odihna sufletelor celor doi. De asemenea, au aprins şi un foc simbolic chiar în locul unde au încercat să se încălzează supravieţuitorii accidentului, până să-i găsească cei trei moţi care au adus speranţa pe chipurile lor.

Romanita IovanÎn momentul în care fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, Romaniţa Iovan a lansat un lampion spre cer, întrebată ce înseamnă acest gest, a răspuns: „Este evident că am vrut să fim cu el. Vreau să mulţumesc celor din Horea, prezenţi aici, pentru tot ajutorul lor. Faptul că mai există omenie în ţara asta  este nemaipomenit. Omenia este aici la înălţime, la 1400 de metri altitudine.”

Avion din lego pe coroana adusă de Romaniţa Iovan, construit de Albert, fiul ei şi al regretatului pilot

Un detaliu emoţionant la parastasul de pomenire al pilotului a fost observat pe coroana adusă de Romaniţa Iovan. Un  avion din lego cu un pilot, care potrivit apropiaţilor, ar fi fost construit de către Albert, fiul lui Romaniţa Iovan şi al regretatului pilot. A lucrat la el mai bine de două săptămâni, iar acum este pus la loc de cinste, pentru a-i păzi sufletul tatălui său, Adrian Iovan.

După slujba de pomenire , cu toţii au coborât din munte, cale de mai mulţi kilometri, şi s-au adunat la masă, la căminul din Giurgiuţ, unde bucătăresele din Horea au pregătit un meniu tradiţional, cu supă de pui, mămăliguţă şi sarmale.

Imaginile ne-au fost trimise de un localnic din comuna Horea.

[nggallery id=1168]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea