Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Ocnamureșeanul Florian “Bela” Bartha a câștigat Silver League cu România

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voleibalistul Florian “Bela” Bartha, originar din Ocna Mureș, a câștigat Silver League cu reprezentativa României, “tricolorii” obținând astfel promovarea în Golden League, prima competiție valorică de pe “Bătrânul continent”.

În finala de la Budapesta, România a trecut de Finlanda cu scorul de 3-2 (17-25, 25-21, 20-25, 25-23, 15-13), o confruntare dramatică în care s-a remarcat volebalistul din Alba, cu 6 puncte. Ca de fiecare dată Florian a evoluat foarte bine, fiind practic jucătorul cheie al echipei (în setul decisiv a înclinat balanța în favoarea României).

În semifinale, România a trecut de țara gazdă, Ungaria, cu 3-0 (25-20, 25-19, 25-20) Câştigătoare a Silver League pentru a doua oară (precedenta dată în 2019), echipa pregătită de Sergiu Stanciu a obţinut promovarea în Golden League, unde va juca din sezonul viitor.

Urmează o vacanță foarte scurtă pentru Florian, care de la debutul lunii iulie va reveni la Galați, unde se desfășoară pregătirile pentru calificarea la Campionatul European. Felicitări, Florian! Hai, România!”, a punctat Marius Stâncel, un alt ocnamureșean, ales în Comitetul Director al Federației Române de Volei în septembrie 2020. În preliminariile Campionatului European (meciurile se vor disputa în perioada 3-21 august), România face parte din grupa de calificare formată din Albania, Bosnia și Elveția.

În acest sezon voleibalistul originar din Ocna Mureș, a cucerit prima medalie la nivel de seniori. Centrul în vârstă de 21 de ani a luat medalia de bronz cu SCMU Craoiva, echipa unde s-a transferat vara trecută. Jucătorul din Alba a ajuns în Cetatea Banilor după trei ani petrecuți la Unirea Dej, iar anul trecut a debutat la prima reprezentativă, la jocurile din Golden League, din Ucraina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea